Palma „razbucao“ Krizni štab: „Ovo je genocid nad malim privrednicima“

Mi moramo da štitimo ekonomiju Srbije, jer ukoliko se desi da se duže ne radi, onda će stati i fabrike. U redu ovo zatvaranje još dva dana, ali moramo da dozvolimo da rade ugostiteljski objekti, restorani i kafići, sve da radi. Da su svi radili do sada, ne bi u onom jednom objektu bilo 700 ljudi. Ajte vi iz Kriznog štaba pustite da sve radnje rade. Kako mogu veliki marketi da rade, a male porodične STR radnje ne? To je diskriminacija, najveća ekonomska diskriminacija i to je genocid nad vlasnicima tih malih radnji – rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na TV PRVA.
– Mora da se vrate mali trgovinski objekti da rade. Na ovaj način što im je zabranjeno da rade, uništićemo porodične STR i slične radnje. Vlasnici velikih marketa su 80 posto stranci i u njihovim rafovima je 80 posto roba iz uvoza, a u malim domaćim radnjama rade suprug, supruga, sin i ćerka. Kažu “kod njih je mali prostor”. Pa i oni će da primene mere, da ne mogu više od dva kupca istovremeno da budu u radnji i sve ostalo.Na ovaj način zatvoriće se 80 posto tih porodičnih radnji, prodavnica u selima, na periferiji grada i u gradovima. A danas u velikim marketima imate u svakom trenutku 4 puta više ljudi nego što ih je bilo pre ovih mera. I šta smo dobili ? Svi imaju štetu i te porodice čije su radnje i država. Gubimo svi”, kaže Marković.
Izvor: TV Prva


ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.