za robiju! Socijalne radnice vuku dete iz kuće!

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osudilo je sinoć postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević i pozvalo sve zaposlene u centrima za socijalni rad da u svom radu i postupanju prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi.

Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga, istaknuto je u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da će Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti, ispitati postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu i na osnovu toga preduzeti odgovarajuće mere.

Ministarstvo je uvereno da je takvo ponašanje radnica Centra za socijalni rad izolovan slučaj i da je rad zaposlenih u institucijama socijalne zaštite isključivo u interesu korisnika, navodi se u saopštenju.

Iz Centra za socijalni rad u Blacu, 5. marta, došli su da uzmu devojčicu od 10 godina i dečaka od 13, koji poslednjih godinu dana, od smrti njihove majke, žive sa svojom nepokretnom bakom Ljiljanom D. i o njoj sami brinu. Ljiljana D. je pre 15 dana prijavila svog sina, oca dece, da je dolazio i maltretirao ih.

Kako je navela medijima, otac je znao i ranije da maltretira decu, a nakon nekoliko njenih prijava, policija je konačno izašla na teren i odredila mu zabranu prilaska, piše RTV.

Nakon toga su, kako je ranije ispričala Ljiljana medijima, došli službenici iz Centra za socijalni rad koji su rekli da će da vode decu. Dodala je da nikada neće da se odvoji od dece, a i da deca čitav dan plaču.

U međuvremenu Ljiljana je podnela zahtev za starateljstvo nad decom i po zakonu, dok sud ne dodeli isto, deca bi trebalo da ostanu gde jesu.

U toku današnjeg dana na Jutjubu pojavio se snimak na kojem se vidi da su službenice iz Centra za socijalni rad Blace ponovo došle u kuću Dačevića kako bi uzele decu i to pokušavajući fizički da izvuku jedno od dece iz kuće koje se tome opire. Snimak možete videti OVDE.

telegraf.rsucentar.rs 

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

3 Comments

 1. 20/03/2021 - 12:02 pm

  sve su iste u ustanovama takvog tipa nepostoji dobra ili losa sve su kao ova na slici

  Reply
 2. 20/03/2021 - 12:16 pm

  Olosi nece da rade svoj posao kod nas u kg ima normalnih aima koji decu bolesnu BiH na ulicu sobe su nepismene posto blace zna se gde je

  Reply
 3. Uzas!
  20/03/2021 - 12:33 pm

  Tuga,zalost,jad i beda kakvi bezdusnici rade u Centru za socijalni rad!Ne zna se u kom gradu je veci olos!Ovo je za svaku osudu i za suspenziju jer ako one ovako rade dok ih neko snima,mogu misliti sta rade kada ih ne snimaju!Ove zene nisu profesionalci vec su bruka i sramota za ovu drzavu!Neka Bog pomogne ovoj deci.Amin.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.