Za ovo jelo potrebno je:
– Zelje
– 100 gr oraha
– Soda bikarbona
– Brašno
– 300 gr pirinča
– Limun
– Mladi luk
– Maslinovo ulje
– So, biber
PRIPREMA:
U tiganju sa maslinovim uljem propržiti pirinač. Dodati mladi luk, so i biber. Naliti vodom i poklopljeno peći u rerni petnaestak minuta na 175 stepeni.
Nakon što voda ispari, dodati seckane orahe.
Listove zelja očistiti od žilica i probati u zasoljenoj vodi. Obarene listove nafilovati i formirati sarmice. Dno posude prekriti preostalim listovima zelja da sarmice ne zagore.
U tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem propržiti malo brašna. Ovom zaprškom preliti sarmice i peći 20 minuta na 150 stepeni.
Predlažemo da sarmice servirate uz dodatak narednog pirinča i sveže crvene rotkvice.
PRIJATNO!
ucentar.rs
Ne propustite:
"Ljubav uzvraća udarac"!- kaže Ana Petrović, naša poznata slikarka za UCENTAR
Zbog ovog lika prodaja spanaća skočila je za 33 odsto u svetu pre 92 godine!
Danas je Svetski dan Roma
najmlađa novinarka u Kragujevcu Bogdana Đusić: "Blagoslov je imati posao koji voliš"
FOTO DANA: Ja sam dečko čuj me mala...
Najpotresnija pesma o sudbini srpskog vojnika