Astmatičarima danas vreme ne odgovara!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je danas da će u Srbiji će danas biti oblačno i hladno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i snegom, u brdsko-planinskim sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 15 cm, lokalno i više.

Danas se osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima savetuje izvesna opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Osećaj malaksalosti, glavobolja i promenljivo raspoloženje su mogući kod meteoropata. Učesnicima u saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Što se sutrašnjeg dana tiče, većina hroničnih bolesnika može da odahne jer ih sutra čeka povoljna biometeorološka situacija. Izvestan oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova i depresije. Pojačana koncentracija je neophodna svim učesnicima u saobraćaju.

Inače, u svetu od astme boluje pet odsto odraslog stanovništva, a u Srbiji oko 350.000 ljudi. Sa oboljenjem koje karakterišu epizode otežanog disanja, serije kratkog daha, stezanja u grudima i kašalj, ipak, normalano može da se živi. Ali, kod velikog broja pacijenata, zbog neadekvatne terapije i nepravilne upotrebe inhalera, dolazi do česte pojave simptoma, poput gušenja i napada, koji se samo trenutno saniraju lekovima za olakšanje simptoma.ucentar.rs foto: prinskrin 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar