Vodič kroz post- danas POSNA SARMA!

Za ovo jelo potrebno je;
– 1 glavica kiselog kupusa
– 1 glavica crnog luka
– 50 gr kukuruza
– 50 gr praziluka
– 50 gr paprike
– 50 gr šargarepe
– 1 kašika pšeničnog brašna
– 1 kašičica mlevene crvene paprike
– 1 kašičica paradajz pirea
– ulje
– so, biber
PRIPREMA:
U tiganju sa zagrejanim uljem propržiti sitno iseckan crni luk, praziluk, papriku i šargarepu. Dodati pirinač i po želji kukuruz, probate grašak… Posoliti i pobiberiti.
Na listove kupusa složiti fil i formirati sarme. Poređati u posudu, naliti vodom i kuvati na tihoj vatri 60 minuta.
U tiganju sa zagrejanim uljem propržiti brašno, dodati mlevenu papriku i paradajz pire. Ovom zaprškom preliti sarme pred sam kraj pripreme.
PRIJATNO!


ucentar.rs 

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.