Za ovo jelo potrebno je;– 1 glavica kiselog kupusa– 1 glavica crnog luka– 50 gr kukuruza– 50 gr praziluka– 50 gr paprike– 50 gr šargarepe– 1 kašika pšeničnog brašna– 1 kašičica mlevene crvene paprike– 1 kašičica paradajz pirea– ulje– so, biber
PRIPREMA:
U tiganju sa zagrejanim uljem propržiti sitno iseckan crni luk, praziluk, papriku i šargarepu. Dodati pirinač i po želji kukuruz, probate grašak… Posoliti i pobiberiti.
Na listove kupusa složiti fil i formirati sarme. Poređati u posudu, naliti vodom i kuvati na tihoj vatri 60 minuta.
U tiganju sa zagrejanim uljem propržiti brašno, dodati mlevenu papriku i paradajz pire. Ovom zaprškom preliti sarme pred sam kraj pripreme.
PRIJATNO!
ucentar.rs
Ne propustite:
U ovom selu se srušio MIG 21, strahuje se da je pilot Vojske Srbije poginuo!
Uhapšen zbog krađe "golfa" u Aranđelovcu
Korona ne jenjava: još 48 obolelih Kragujevčana- ukupno: 452!
Teška borba sa koronom. Čak 56 novobolelih Kragujevčana, ukupno700 !
Izgoreo sprat robne kuće u Lapovu
Popisuju objekte u Kragujevcu zbog poreza!