Boško Obradović „razvalio“ Tadića: „POVUCI se iz politike“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Ako neko nike smeo do sada da izgovori javno ja moram, u ime svih nas koji smo bili opozicija i prošloj i sadašnjoj vlasti; zamolio bih Borisa Tadića , a i mnoge druge iz bivšeg rezima, da se povuku iz politike. Uradili su sve sto su mogli i rekli sve sto su imali, a na žalost bilo je više loših nego dobrih stvari. Da nije bilo njih ne bi bilo ni Vučića“, rekao je lider pokreta Dveri Boško Obradović, reagujući na raniju izjavu bivšeg predsednika Srbije kako se „ne pobeđuje na izborima pregovaračkom platformom brojem pregovarača,  ali ni jedinstvom ukoliko se do njega došlo ucenama i uslovljavanjem“.
-Vucic je reakcija gnevnog naroda na lošu tadicevu vlast. SNS je samo do maksimuma i bolesti razradio koruptivni i pseudodemokratski politički sistem koji je formirala Tadićeva vlast i pre toga DOS-ovska kriminalna vlast.  U tom smislu ne vidim sta Tadic uopšte traži ili želi na srpskoj političkoj sceni, uz svo poštovanje“, rekao je Obradović.
On je kazao da bez obzira na ideološke i političke razlike, ne vidi zašto opozicija ne može da ima jedinstvenu platformu i zajednički pregovarački tim za buduci dijalog sa vlašću.
„Neverovatno smo neozbiljni što to već nemamo i ne razumem kako nekome nametati ovako jednostavne stvari ako ih sam ne razume. Od presudnog značaja je da sprečimo da vlast od dijaloga napravi cirkus sa 50 učesnika i 15 platformi, a to možemo samo ako kompletna opozicija tamo pošalje dva ili tri zajednička pregovarača u ime svih nas (najbolje da to budu nestranački stručnjaci jedan sa gradjansko-demokratskog i drugi sa nacionalno-demokratskog pola) i tako pokvari plan vlasti koja onda mora da sedne i zaista pregovara. To nema veze sa brojem opozicionih kolona sa kojima treba izaći na vanredne izbore kad se izborimo za slobodne i poštene izborne uslove“, istakao je Obradovic, dodajući da „bivši režim ima pravo da napravi svoju kolonu i ponudi, kako je rekao, povratak na staro.
„Ja mislim da to ne može da prođe. Lično smatram da nam treba nešto novo, ni bivši ni sadašnji rezim, već promena kompletnog korumpiranog sistema koji ovde vlada već više od trideset godina.  Takođe sam misljenja da treba učiti iz crnogorskog primera izlaska u tri opozicione ideološke kolone koje se međusobno ne napadaju i u zbiru mogu da pobede aktuelnu vlast, pre svega u Beogradu, uz veliku motivacionu kampanju za izlazak na izbore. Predstavnik bivšeg režima ne može da pobedi Vučića na predsedničkim izborima, čisto da napomenem, ako Boris Tadić ili neko drugi planira da se ponovo kandiduje. To može biti samo neko nov, nekompromitovan, ko nije bio na vlasti, dokazani patriota koji ima čvrst stav o očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije, oličenje borbe protiv kriminala i korupcije i ko predstavlja jednu novu politiku u novom vremenu koje donosi zaštitu porodice, domaće privrede i životne sredine“, zaključio je Obradovic.


ucentar.rs foto: tviter

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar