Vodič kroz post: danas ĐUVEČ BEZ MESA

Za pripremu ovog jela potrebno je:
– 2 tikvice
– 1 plavi patlidžan
– 3 krompira
– 500 gr crnog luka
– 2 paradajza
– tri kašike pirinča
– 200 gr boranije
– 2 zelene paprike
– 3 kašičice crvene mlevene paprike
– peršun
– ulje
– so, biber
PRIPREMA:
Tikvicama odstraniti oba kraja, oljuštiti i iseći na sitnije komade. Paprike i plavi patlidžan očistiti i iseći na kockice. Jedan paradajz seći na sitnije komade, drugi na krugove. U tiganju sa zagrejanim uljem propržiti isečeni luk, dodati parčiće paprike, oceđeni krompir, boraniju, tikvice, plavi patlidžan i 2 kašičice crvene mlevene paprike. Skloniti sa vatre i dodati pirinač. Sadržaj presuti u drugu nauljenu posudu, a u tiganj u kojem je prženo povrće, dodati vodu, posoliti i dodati 1 kašičicu crvene mlevene paprike. Ovim sadržajem naliti povrće. Dodati peršun i poklopljeno peći trideset minuta na 200 stepeni. Uz đuveč bez mesa idealno je poslužiti zelenu salatu.
PRIJATNO!

ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.