Vodič kroz post: danas ĐUVEČ BEZ MESA
Posted On 25/03/2021
0
Za pripremu ovog jela potrebno je:– 2 tikvice– 1 plavi patlidžan– 3 krompira– 500 gr crnog luka– 2 paradajza– tri kašike pirinča– 200 gr boranije– 2 zelene paprike– 3 kašičice crvene mlevene paprike– peršun– ulje– so, biberPRIPREMA:Tikvicama odstraniti oba kraja, oljuštiti i iseći na sitnije komade. Paprike i plavi patlidžan očistiti i iseći na kockice. Jedan paradajz seći na sitnije komade, drugi na krugove. U tiganju sa zagrejanim uljem propržiti isečeni luk, dodati parčiće paprike, oceđeni krompir, boraniju, tikvice, plavi patlidžan i 2 kašičice crvene mlevene paprike. Skloniti sa vatre i dodati pirinač. Sadržaj presuti u drugu nauljenu posudu, a u tiganj u kojem je prženo povrće, dodati vodu, posoliti i dodati 1 kašičicu crvene mlevene paprike. Ovim sadržajem naliti povrće. Dodati peršun i poklopljeno peći trideset minuta na 200 stepeni. Uz đuveč bez mesa idealno je poslužiti zelenu salatu.PRIJATNO!
ucentar.rs
Ne propustite:
Detonacije u Kragujevcu :Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima
Humanitarna žurka za Dragana Bogosavljevića u "Biblioteci kod Milutina"
FK Radnički 1923 obeležava 100. rođendan
NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: U narednih sat vremena pljusak sa grmljavinom u Kragujevcu
Smene u Radničkom 1923 posle serije loših rezultata
Uhapšena tri muškarca iz Kragujevca i Svilajnca zbog sumnje da su krijumčarili migrante