Ulica za poginulog radnika-heroja!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Odbornici Skupštine grada Kragujevca odlučili su danas da jedna ulica ponese ime  radnika-heroja Tehničko remontnog Zavoda Dejana Kovačević.

Kovačević je poginuo u stravičnoj nesreći 2017. godine. Rođen je 1973 godine. Kao pirotehničar u Tehničko – remontnom zavodu radio je od 1994. godine.

Na radnom mestu bio je i kobnog 28. februara, kada je došlo do požara i eksplozije u pogonu za uništavanje municije. Obavljajući profesionalno i odgovorno svoj posao, hrabro je pritrčao u pomoć svojim kolegama koji su se borili sa vatrenom stihijom, sa kojima je, nažalost, otišao u smrt. Iza sebe je ostavio sina Aleksu (21), kćerku Anastasiju (11) i suprugu Ivanu.

-Na poslu su bio profesionalac, u kući domaćin, a nama, kolegama, prijatelj kome dugujemo sve što si nam dao… Imao si zadatak da odneseš pancirne prsluke vatrogascima, ali nisi hteo da se vratiš, već te je junačko i hrabro srce zadržalo tamo, da gasiš požar sa svojim drugarima. Nisi ih ostavio, i zajedno ste otišli u smrt, rekao je iznad grobnice, njegov kolega sa posla u poslednjem, oproštajnom govoru.

Užasna nesreća u zavodu dogodila se u februaru 2017. godine. Od dejstva udarnog talasa, od parčadi i delova konstrukcija koje su se razletele prostorijama fabrike, smrtno su stradali potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i Željko Nikolić i Dejan Kovačević, dok je osam radnika TRZ i četiri pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu zadobilo teške telesne povrede. Osim njih, lake telesne povrede zadobili su četiri radnika TRZ i pet pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade.ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar