DAŠIĆ: „za sedam projekata 308 MILIONA EVRA investicija u Kragujevac“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Grad Kragujevac pristupiće izradi sedam planskih dokumenata generalne i detaljne regulacije u cilju daljeg unapređenja infrastrukture u gradu, kao i realizacije tri važna projekta u okviru strategije republičke Vlade „Čista Srbija“. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo je 190 miliona evra za izgradnju 260 km kanalizacione mreže i tri postrojenja za preradu otpadnih voda u Kragujevcu, Stragarima i Batočini. Za izgradnju nove regionalne deponije opredeljeno je 118 miliona evra, a investicija obuhvata i novo postrojenje za spaljivanje optada, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Izgradnjom regionalne deponije Kragujevac će konačno rešiti jedan od gorućih ekoloških problema, rečeno je na sednici, a uz 260 kilometara kanalizacione mreže značajno će biti unapređna infrastruktura i kvalitet života u gradu.

-Planovi se donose da bi se ispoštovale želje i potrebe građana Kragujevca. Trudićemo se u ovom mandatu da o bitnim i krupnim projektima za mišljenje pitamo građane. Dašić je tom prilikom najavio i otvaranje portala gde će građani moći da se izjasne da li im je nešto potrebno ili ne. Deo grada na desnoj obali Lepenice oduvek je bio zapostavljen i mi želimo to da promenimo. Kako – zavisi od dogovora sa građanima“- poručio je Dašić.ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar