KRVOPIJE: Privatni izvršitelji traže novčanu pomoć od države!

Na sednici Izvršnog odbora Komore javnih izvršitelja održanoj 22. marta doneta je odluka da se i ova komora prijavi za pomoć od države zbog cele situacije oko koronavirusa.

foto: Krov nad glavom

“Odlučeno je da se Komora javnih izvršitelja prijavi za učešće u programu direktnih davanja iz budžeta Republike Srbije privrednim subjektima i privatnom sektoru u cilju ublažavanja ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom bolesti KOVID-19”, navodi se u zapisniku sa Izvršnog odbora, a koji je potpisala generalna sekretarka Magdalena Novaković, a prenosi RS

Zasad nije poznato o kolikom je iznosu reč, odnosno koliko novca pomoći bi javni izvršitelji mogli da dobiju zbog pretrpljenog gubitka usled cele situacije sa koronavirusom u našoj zemlju.

Inače, kako je portal Nova.rs već pisao, sudski izvršitelji su 19. marta organizovali Skupštinu komore sa više od 250 članova u hali 2a Beogradskog sajma, bez obzira na to što su mere u cilju suzbijanja koronavirusa na snazi.

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je na sednici održanoj pre dva dana set predloga zakona iz oblasti finansija, među kojima su i zakonska rešenja o novčanoj pomoći građanima za ublažavanje posledice pandemije Kovid-19 u iznosu od 60 evra, kao i o dodatnoj pomoći za privrednike i najugroženije sektore i kompanije.ucentar.rs foto: printskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

6 Comments

 1. Milutin Matović
  27/03/2021 - 10:21 pm

  Ovo što rade“ Javni“ izvršitelji nije zabeleženo u istoriji…ovakvo nasilje,kršenje prava,zakona,ljudskih prava..,bahatosti…do sada nije viđeno…Ako dođe do paljenja fitilja bureta baruta,na kom se Srbija nalazi, najveći krivci,uz vlast koja im to dozvoljava,biće upravo izvršitelji….zamislite,“ Javni izvršitelj“ ne prima stranke,ne daje rešenja o izvršenju ali zato u zaključku o troškovima izvršenja navodi…“ Upotreba sopstvenog vozila…plaćanje informacija o tuženom…nagrada za uspešno završen posao…strašno i za nevericu… napisao Matović Milutin

  Reply
 2. Danijela
  27/03/2021 - 10:27 pm

  Lopovi malo vam pa niste jos bando lopovska.

  Reply
 3. Bojan
  27/03/2021 - 11:01 pm

  Kakav covek moras da budes da bi obavljao taj posao. Da otimas od gladnog i siromasnog naroda. To nisu ljudi, to je dno dna, talog ovog drustva.

  Reply
 4. sumadinac
  28/03/2021 - 6:40 am

  Svi citaocima portala servisna informacija u vezi javnih izvrsitelja kao doprinos borbi sa njima

  U slucaju da zelite da izjavite prigovor na resenje o izvrsenju nadleznom Sudu preko javnog izvrsitelja a da predmetni javni izvrsitelj n e r a d i sa strankama savetujem da u zakonom predvidjenom roku (obicno je to 8 dana od dana prijema resenja o izvrsenju) isti prigovor posalju postom preporuceno sa crvenom povratnicom.

  Danom slanja preko poste smatra se da je prigovor izjavljen u roku i na vreme.

  Inace, javni izvrsitelji odnosno onaj koji vas je utuzio za naplatu potrazivanja preko javnog izvrsitelja jedva ceka da dodje do bilo kakve nepravilnosti ukljucujuci i da zakasnite sa rokom za prigovor koji vam je tehnicki fizicki onemogucen da ga dostavite a da o tome drzavni organ ali i javni izvrsitelj i sud ne vode racuna sto i jeste bitna povreda zakonskog procesa.

  Neka portal ovu informaciju malo uoblici pa neka postavi kao baner negde sa strane kako bi bila kao servisna informacija svima.

  Reply
 5. citalac
  28/03/2021 - 10:04 am

  To se zove BESTIDNOST

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.