KRVOPIJE: Privatni izvršitelji traže novčanu pomoć od države!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na sednici Izvršnog odbora Komore javnih izvršitelja održanoj 22. marta doneta je odluka da se i ova komora prijavi za pomoć od države zbog cele situacije oko koronavirusa.

foto: Krov nad glavom

“Odlučeno je da se Komora javnih izvršitelja prijavi za učešće u programu direktnih davanja iz budžeta Republike Srbije privrednim subjektima i privatnom sektoru u cilju ublažavanja ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom bolesti KOVID-19”, navodi se u zapisniku sa Izvršnog odbora, a koji je potpisala generalna sekretarka Magdalena Novaković, a prenosi RS

Zasad nije poznato o kolikom je iznosu reč, odnosno koliko novca pomoći bi javni izvršitelji mogli da dobiju zbog pretrpljenog gubitka usled cele situacije sa koronavirusom u našoj zemlju.

Inače, kako je portal Nova.rs već pisao, sudski izvršitelji su 19. marta organizovali Skupštinu komore sa više od 250 članova u hali 2a Beogradskog sajma, bez obzira na to što su mere u cilju suzbijanja koronavirusa na snazi.

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je na sednici održanoj pre dva dana set predloga zakona iz oblasti finansija, među kojima su i zakonska rešenja o novčanoj pomoći građanima za ublažavanje posledice pandemije Kovid-19 u iznosu od 60 evra, kao i o dodatnoj pomoći za privrednike i najugroženije sektore i kompanije.ucentar.rs foto: printskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar