Vodič kroz post: KROKETI OD TIKVICA

KROKETI OD TIKVICA
Za ovo jelo potrebno je:
– 2 tikvice
– 2 krompira
– 2 lena belog luka
– 1 veza peršuna
– kukuruzno i pšenično brašno
– 1 kašika suvog začina
– ulje
– so, biber
PRIPREMA:
Očišćene tikvice i krompir krupno izrendati, složiti u posudu, posoliti i ostaviti desetak minuta da otpuste suvišnu tečnost. Ocediti i dodati sitno seckani peršun, beli luk, kukuruzno i pšenično brašno koliko je potrebno da se umesi gusta masa. 
suvim začinima i biberom. Kašikom izvađene krokete pržiti u vrelom dubokom ulju toliko da porumene sa obe strane. Gotove krokete staviti na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Krokete servirati sa omiljenim sosom. 
Preporučujemo sos od bundeve koji se priprema na sledeći način:
Izrendanu bundevu zajedno sa iseckanim crnim lukom izdinstati da omekša, dodati so i biber… Masu sjediniti kečapom od paradajza i dodati seckani peršun
P R I J A T N O


ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.