KROKETI OD TIKVICAZa ovo jelo potrebno je:– 2 tikvice– 2 krompira– 2 lena belog luka– 1 veza peršuna– kukuruzno i pšenično brašno– 1 kašika suvog začina– ulje– so, biberPRIPREMA:Očišćene tikvice i krompir krupno izrendati, složiti u posudu, posoliti i ostaviti desetak minuta da otpuste suvišnu tečnost. Ocediti i dodati sitno seckani peršun, beli luk, kukuruzno i pšenično brašno koliko je potrebno da se umesi gusta masa.suvim začinima i biberom. Kašikom izvađene krokete pržiti u vrelom dubokom ulju toliko da porumene sa obe strane. Gotove krokete staviti na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Krokete servirati sa omiljenim sosom.Preporučujemo sos od bundeve koji se priprema na sledeći način:Izrendanu bundevu zajedno sa iseckanim crnim lukom izdinstati da omekša, dodati so i biber… Masu sjediniti kečapom od paradajza i dodati seckani peršunP R I J A T N O
ucentar.rs
Ne propustite:
Borač ponovo „filmski grad“: Nikola Kojo snima u Gruži
po Gregorijanskom kalendaru danas je Uskrs
Vodič kroz post: danas ĐUVEČ BEZ MESA
za one koji su zaboravili: Pre više od dva veka Srbija dobila prva ministarstva
Prvi snimci ogromnog požara u Lapovu! (video)
Srećna slava, domaćini! Sveti Andrej Prvozvani