džipovi, pretnje i spiskovi… dakle IZBORI u Zaječaru i Kosjeriću -teku normalno..

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pretnje, spiskovi, džipovi… reklo bi se u Zaječaru i Kosjeriću za srpske prilike poslednjih godina- izbori teku normalno… 

 

Kandidat za gradonačelnika Dragan Stamenković, nosilac liste „Montoja i pravednici“ napadnut je od strane aktivista. Drugi napad odigrao se u prisustvu pripadnika policije. Dragan Stamenković kaže da ga policija nije zaštitila, javlja glas zajecara

Dragan Stamenković Montoja napadnut je od strane aktivista koji su se, krećući se ulicama Zaječara obreli u njegovom komšiluku. Aktivista grupe građana koja je podnela listu „Montoja i pravednici“ i Stamenković upozororili su aktiviste da je takva aktivnost zabranjena, ali su oni svejedno nastavili da je sprovode, te su se Stamenković i aktivista prihvatili telefona kako bi sačinili video zapis o tome.

Jedan od njih je moj komšija, koga sam prepoznao, on je aktivista SNS-a. Bio je iza moje kuće, ekipa jedna, koji su prepoznali moje ljude, upozorili su ih da se udalje, da ne idu sa spiskovima, po kućama, da je to zabranjeno. Upozorio ih je moj aktivista da se udalje, iza moje kuće su bili, bukvalno u mom komšiluku.

Kad su nastavili isto pošli smo da ih upozorimo, da ih snimimo šta rade, te spiskove, i aktivista SNS-a mi je oteo telefon i uvrnuo ruku i udario me, tu po bradi me je zakačio, nije mnogo, mislim da nije bila namera, već je samo hteo da otme telefon. Nakon toga sam pozvao policiju i krenuli smo za njima. Policija je rekla da će brzo da stigne patrola koja će da ih privede i legitimiše, to se nije desilo, u roku od 20 minuta sam tri puta zvao  policiju, na kraju posle 20 minuta kada su napokon stigli, menjali su lokacije, išli su ulicama, išli smo iza njih, kada je policija stigla bio je to civilni auto policije, neobeležen, inspektor neki mladi sa jednom devojkom, koja je inspektorka, oni se nisu legitimisali, ali po pištolju koji sam video moja pretpostavka je bila da su policajci.“ –kazao je Dragan Stamenković Montoja, kandidat za gradonačelnika Zaječara

Policija je legitimisala Dragana Stamenkovića i njegovog aktivistu. U tom trenutku naišao je još jedan aktivista, koji je Stamenkovića napao u prisustvu inspektora. O čemu svedoči i video koji možete pogledati na linku glas zajecara

Na lokalnim izborima u Zaječaru i Kosjeriću pored naprednjaka i socijalista i lokalnih grupa građana, učestvuje i Demokratska stranka Srbije zajedno sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije, Zdrava Srbija Milana Stamatovića, kao i Pokret Dosta je bilo u Zaječaru.

Građani u Zaječaru će moći da biraju jednu od sledećih lista: Aleksandar Vučić- Za budućnost Zaječara, Ivica Dačić – SPS, JS, Grupa građana „Dr Dejan Krstić“, Dr Nenad Ristović – Pobeda, NADA za Zaječar – Nacionalno demokratska alternativa (POKS, DSS), „Možemo bolje -Dragana Rašić „, Zdrava Srbija – Milan Stamatović, GG „Montoja i Pravednici-Dragan Stamenković“ i Zaokret – Dosta je bilo, hrabri ljudi.

U izbornoj trci u Kosjeriću učestvuje pet stranaka i koalicija, a prvi na glasačkom listiću će se naći lista „Aleksandar Vučić – za budućnost Kosjerića – Ivica Dačić“, a na kojoj se osim naprednjaka i socijalista nalaze kandidati iz redova PUPS-a, Pokreta Socijalista, Srpske narodne partije i Socijaldemokratske partije.

Građani svoje poverenje mogu dati i listi „NADA za Kosjerić – Nacionalno demokratska alternativa – Miloš Jovanovic – Demokratska stranka Srbije – Žika Gojković – Pokret obnove Kraljevine Srbije“, Zdravoj Srbiji čija lista nosi naziv – Domaćini da pobede, grupi građana „Čisti ljudi za čist Kosjerić“, kao i Srpskoj radikalnoj stranci.

Pravo glasa na lokalnim izborima imaće 9.329 građana Kosjerića.

nova.rs objavila je veliki broj džipova i luskuznih automobila stigao  u Kosjerić gde je do 14 časova  glasalo 41 dosto glasača, dok je manja izlaznost u Zaječaru gde je do 16 časova glasalo 34 odsto upisanih građana. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar