VODIČ KROZ POST: Čorba od pečuraka!

Za ovo jelo potrebno je:
– 500 gr svežih pečuraka
– 4 glavice crnog luka
– 1 šoljica ulja
– 1 manji koren celera
– 1 šargarepa
– 1 koren peršuna
– 2 kisela krastavčića
– 1 vezica peršuna
– sok od jednog limuna ili jabukovo sirće
– 2 kašike brašna
– so, biber u zrnu
– lovorov list, sušeni bosiljak
– suvi začin
– prah muskatnog oraščića
PRIPREMA:
Luk iseckati sitno a pečurke na listiće. U zagrejanoj dubljoj posudi propržiti na ulju prvo luk i pečurke, a potom dodati šargarepu, celer i koren peršuna. Dinstati dok tečnost ne ispari
i dodati brašno i načisto sa 2dl vode.
Kad čorba provri dodati lovorov list, biber u zrnu, suvi začin i so i kuvati oko 30 minuta. Na kraju dodati limunov sok ili jabukovo sirće , bosiljak, prah muskatnog oraščića i listiće svežeg peršuna.
PRIJATNO!

ucentar.rs foto: printskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.