Najbogatiji Čeh koji je poginuo- vlasnik TELENORA u Srbiji!

NAJBOGATIJI čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner, poginuo je u udesu helikoptera na Aljasci, saopštila je njegova finansijska grupacija „PPF“, kompanija koja je vlasnik „Telenora“ u Srbiji.

Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo objavila je da za sada nisu poznate okolnosti zbog kojih se helikopter srušio u subotu u 18.35 časova po lokalnom vremenu.

Kelner je imao 56 godina. Bio je vodeća poslovna figura postkomunističke Češke, a njegovo bogatstvo Forbs je procenio na 17,5 milijardi dolara.

Ovaj investicioni fond je 2018. godine postao vlasnik svih „Telenorovih“ telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istočne Evrope.

U telekomunikacioni biznis „PPF“ je ušao 2013. godine, kupovinom češkog i slovačkog „Telekoma 02“ od španske „Telefonike“, koja je na ta tržišta ušla 2005, odnosno 2006. godine.

NJegova sredstva plasiraju se u različite sektore uključujući bankarstvo, finansijske usluge, telekomunikacije, nekretnine, rudarstvo, ali i oblast napredne biotehnologije.ucentar.rs foto printskrin


!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.