AFERA diplome medicinskih sestara iz Hrvatske- TRESE SRBIJU!

Skandal sa diplomama koje je poništio Univerzitet u Kragujevcu- trese Srbiju! O aferi koju je pokrenuo naš portal naširoko pišu i vodeći mediji u Srbiji. „Blic“ gotovo preko cele strane u štampanom izdanju u tekstu pod naslovom  „Bahati rektor povezan sa 61 falsifikovanom diplomom“ bavi se kroz prizmu „zaostavštine“ bivšeg rektora dr Nebojše Arsenijevića.

U „Politici“ u tekstu „Pečat skandala na poništenim diplomama u Kragujevcu“ prenosi se zanimljivo saopštenje „univerziteta“ ECPD koji je u saradnji sa Medicinskim fakultetom u Kragujevcu organizovao studije medicinskim sestrama iz Hrvatske.

-Evropski centar za mir i razvoj (E.C.P.D) nikada nije nigde, pa ni u Srbiji ni Hrvatskoj organizovao i sprovodio programe diplomskih studija- tvrdi se u saopštenju.

Da podsetimo,  Univerzitet u Kragujevcu poništio je 22 diplome.

Prema rečima rektora Univerziteta dr Nenada Filipovića još toliko je na proveri i čekaju odluku.

„Diplome su poništene medicinskim sestrama koje su nastavu pohađale u Puli, na studijskom programu Evropskog centar za mir i razvoj (ECPD), koji nije bio registrovan ni u Hrvatskoj ni kod nas. Hrvatska je zbog toga zabranila izvođenje nastave, a deo studenata upisao je treću godinu na FMN u Kragujevcu, bez ikakve nostrifikcije i potvrde o položenim ispitima“, objasnio je Filipović.

Rektor je rekao ECPD nema ni dozvolu za rad ni akreditaciju za izvođenje studijskih programa u Srbiji, zbog čega su diplome poništene.

Za Univerzitet u Kragujevcu zakoniti i legalni su samo akreditovani studijski programi realizovani po zakonima Srbije, rekao je Filipović i najavio da će nakon izvršene provere preostalih diploma izdatih medcinskim sestrama iz Hrvatske, one biti obaveštene o poništavanju, a celokupna dokumentacija će biti predata MUP Srbije. Takođe proveravaju se i diplome o doktorskim studijama državljana BIH, Severne Makedonije i sa Kosmeta, čiji su faksimili pronađeni na serverima univerziteta.ucentar.rs 


!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
 

1 Comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.