SJAJNO! marke „Pošte Srbije“ sa likovima glumačkih legendi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na novim poštanskim markama „Pošte Srbije“ nalaze se portreti osam glumačkih legendi, slavnih i obožavanih glumica – Ljiljane Krstić (1919–2001), Tatjane Lukjanove (1923–2003), Radmile Andrić (1934–2018), i Milene Dravić (1940–2018), i čuvenih nagrađivanih doajena – Miodraga Radovanovića Mrguda (1929–2019), Mihaila Miše Janketića (1938–2019), Marka Nikolića (1946–2019), i Predraga Ejdusa (1947–2018), a ova filatelistička serija izlazi uoči Svetskog dana pozorišta – 27. marta. Zove se „Velikani srpskog glumišta”, koje Pošta Srbije danas pušta u opticaj, u saradnji sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije.

„Poštanska marka kao jedan od simbola nacionalne kulture govori o vrednostima, nasleđu i idejama jednog društva, motivi se pažljivo biraju, a naše marke odlikuju se ručnom izradom crteža i slika, po čemu su posebno cenjene u zemlji i svetu. Kako marke ostaju zanavek, poput umetničkih dostignuća i dela naših glumačkih velikana, one će čuvati uspomenu na njih za buduće generacije”, izjavio je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i zahvalio se Udruženju dramskih umetnika Srbije.

Izdanje sadrži osam maraka, četiri koverta prvog dana (FDC) i prigodan žig. Autorka maraka je akademska slikarka mr Marina Kalezić, dok je stručnu saradnju u realizaciji izdanja obezbedilo Udruženje dramskih umetnika Srbije. Do sada su na poštanskim markama na ukupno devet izdanja, 72 marke posvećene glumačkim velikanima.

Danas je u PTT muzeju v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević članovima porodica i naslednicima glumačkih velikana uručio prigodne poštanske marke na kojima su ti glumci i glumice prikazani u novom prigodnom filatelističkom izdanju „Velikani srpskog glumišta”, koje Pošta Srbije danas pušta u opticaj, u saradnji sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije.ucentar.rs foto: printskrin

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar