„Gde je pravda građana Kragujevca posle odštete JSP“?- pita Narodna stranka

– Na poslednjoj sednici gradskog parlementa gradonačelnik Nikola Dašić pohvalio se stavom Vrhovnog kasacionog suda kojim je budžet grada „suštinski spasen“ jer je pomenuti sud odlučio da će troškovi sudskog postupka protiv Javnog stambenog preduzeća a povodom tužbi na ime nezakonite takse za usluge štampanja i izdavanja računa ići na teret tužioca odnosno građana. U nekim drugim okolnostima ova odluka VKS bi i bila za pohvalu da u pitanju nisu tužbe građana za povratak nezakonito naplaćenog novca a koje JSP, iako su priznali grešku, ne želi da vrati u iznosu za svih šest već samo za poslednje tri godine a sve pravdajući time da je nastupila zastarelost. – kaže se u saopštenju Narodne stranke u Kragujevcu i ističe da se „na taj način građani su bespovratno „donirali“ „Stambenom“ višemilionsku sumu novca“.

-Da li je potrebno da pišemo i govorimo o tome kroz šta prolaze obični građani kojima državna preduzeća šalju izvršitelje za naplatu dugovanja i koliko ti dugovi u međuvremenu rastu zahvaljujući silnim kamatama i troškovima „vođenja postupka“? Gde je nestala pravda za obične ljude kojima sada državno preduzeće, finansirano novcem svih građana odbija da isplati kompletan dug? Zašto je bilo potrebno da prođe šest godina da bi se otkrila greška? Koliko bi još godina Javno stambeno preduzeće naplaćivalo ove troškove da grešku nisu primetili sami građani korisnici usluga JSP?- pitaju se narodnjaci.

Na kraju, pitaju oni- da li je pokrenut bilo kakav postupak od strane osnivača Javnog stambenog preduzeća odnosno grada Kragujevca u cilju otkrivanja i kažnjavanja svih odgovornih ili će sve ostati na jednom izvinjenju?

-Podsećamo da se ovde govori o sumi od približno 1.000.000 evra koje su nezakonito pripale Javno stambenom preduzeću-ističe se u saopštenju NS.ucentar.rs  
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

2 Comments

 1. sumadinac
  01/04/2021 - 9:12 am

  Oni su priznali 1M stetu ali steta je mnogo veca.

  Pored te stite postoje i ostale stvari koje su isto protivne zakonu a koje isto za cilj imaju ‘isisavanju’ pare iz ovog javnog preduzeca a gde je isto napravljena isto velika steta po gradjane.

  Ovo javno preduzece je problematicno u poslednjih 20+ godina.

  Trenutna garnitura koja ga vodi se moze posmatrati kao stecajna uprava.

  Pravde i prava nema – ocigledno.

  Sud odnosno jedan deo sudijea su naklonjeni javnim preduzecima pa tako i tu je nastupila anomalija sistema i nepostovanje sudskih postupaka ali Zakona – dakle dolazi se u situacija da zbog pritiska na predmetne sudije isti ne primenjuje pravo, Zakone i sl. vec slusa ono sto mu se kaze.

  Ocigledno korekcija sistema je potrebna sto pre.

  Reply
 2. Militin
  01/04/2021 - 1:47 pm

  Ma to šta se radi u tom Stambenom to je opsti haos,i svi gledaju i niko naravno ne reaguje.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.