„Živa sam i zdrava“!- javila se nestala devojčica iz Kragujevca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

na Mirković (14) iz Kragujevca, čiji je nestanak pre nekoliko dana prijavila njena porodica, javila se roditeljima da je živa i zdrava.

Ova informacija objavljena je na sajtu fondacije „Tijana Jurić“, a zašto je devojčica otišla od kuće i gde je za ovo vreme bila i dalje se ne zna.

Podsetimo da je Ana Mirković, učenica sedmog razreda Kragujevačke škole, nestala pre oko desetak dana ispred staračkog doma u Šumaricama u Kragujevcu, i od tada se o njoj ništa nije znalo.

Porodica je prijavila nestanak nadležnima , a poruka da se traga za devojčicom proširila se po društvenim mrežama kao i na sajtu „Nestali Srbija – Tijana Jurić“.

Ana je bila smeštena u prihvatilištu za decu Centra „Kneginja LJubica“ po nalogu Centra za socijalni rad, koji kako tvrde iz ove ustanove samovoljno napustila.

Trinaestogodišnjakinja je ne estala je 20. marta u popodnevnim satima, i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog loših porodičnih odnosa, devojčica je privremeno, na zahtev roditelja, bila smeštena u prihvatilište za decu. Nadležni organi i porodica pozivaju sve građane, ako je vide, da se jave policiji.

Prema rečima njenog oca, dobro je i poslušno dete. Problemi u porodici nastali su kada je počela da se viđa sa punoletnim momkom, koji živi u njihovom komšiluku. Tada se promenila, kažu roditelji.

Da bi joj pomogli i obezbedili savetodavni rad, sa stručnim licima, smeštena je u prihvatilište za decu.

Miloš Mirković, otac nestale devojčice, kaže da mu je želja bila da je skloni, da ne bi prosila.

U prihvatilištu za decu, u kojem je devojčica boravila dvadeset dana, kažu da to nije ustanova zatvorenog tipa.

Deca obavljaju uobičajene aktivnosti, idu u školu, druže se, a u ponašanju A. M. ništa nije ukazivalo da bi mogla da pobegne.

„Sve vreme rada je praćena, sve ovo vreme. I znači, ona je krenula da izađe, da prošeta sa devojčicom, koja je takođe bila korisnica ovde. Međutim, ona se nije vratila posle te šetnje. Mi smo odmah nakon toga obavestili Policijsku upravu“, kaže Snežana Stevanović, direktorka Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“.

Sa slučajem je upoznata i Fondacija „Tijana Jurić“. Fotografija nestale devojčice, objavljena je na sajtu Nestali Srbija.

„S obzirom na njene godine, to je zaista ozbiljno dug period, gde možemo svi da se zapitamo gde se dete nalazi i da li je možda u životnoj opasnosti. Ovakve situacije su vrlo bitne i u onome što želimo se uvede u Srbiju, a to je Amber Alert sistem, jer čini mi se da bi po samom nestanku ove devojčice o kojoj sada govorimo, ovaj sistem pomogao da ona već sada bude vraćena svojim roditeljima“, kaže Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“.

Otac sumnja da je njegova kćerka možda otišla sa svojim mladićem, kome se takođe gubi svaki trag. I on i nadležne institucije imaju samo jednu želju – da se A. M. što pre pronađe i vrati kući.ucentar.rs foto: privatna arhiva/prinskrin/tviter
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar