Posle hapšenja opozicionarke u Jagodini – otrovali joj i pse!?

Strasti se u Jagodini ne smiruju se nakon jučerašnjeg privođenja funkcionerki SSP Katarine Jokić i Jelene Kostić koje su, zajedno sa potpisima građana, predale lokalnom parlamentu zahtev za praćenje sednica gradske skupštine- kao i uvid u izveštaje o trošenju sredstava gradskog budžeta. Na društvenim mrežama  pojavilo se i saopštenje Sektora za brigu i zaštitu životinja ove stranke u kome se kaže da su dva psa koja je Jelena Kostić čuvala sa komšijama u zajedničkom dvorištu otrovana „Kreozanom“,

foto: ilustracija

poljoprivrednim preparatom koji se veoma teško nabavlja.  Oba psa su uginula uprkos intervenciji veterinara.

U saopštenju se traži hitna istraga policije kojom bi se utvrdilo ko je i zašto otrovao pse koji su bili uredno sterilisani, vakcinisani i blage naravi.
„Zahtevamo od policije da hitno utvrdi ko je i zašto otrovao ta dva psa i da o svojoj istrazi obavesti javnost uz podsećanje da je trovanje životinja krivično delo. Ukoliko izostane brza i efikasna reakcija policije to je dokaz da je trovanje pasa zapravo deo organizovanog pritiska i političkog progona Jelene Kostić, predsednice IO SSP u Jagodini“, zaključuje se u saopštenju.

ucentar.rs foto: privatna arhiva
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.