Čestitamo: VOJNI SINDIKAT SRBIJE PONOVO REPREZENTATIVAN!

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, danas je održan sastanak predstavnika tog ministarstva i predstavnika Vojnog sindikata Srbije.

U ime ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević, predstavnike VSS, primio je državni sekretar Zoran Antić sa saradnicima. Sastanku je prisustvovao i zamenik direktora Agencije za mirno rešavanje radnih sporova Ivica Lazović.

Na početku sastanka, državni sekretar Antić, saopštio je da je nakon sednice Odbora za utvrđivanje reprezentativnosti održane 26.3.2021. godine, i stava Upravnog suda, ministarka za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, dana 29.03.2021. godine, donela rešenje kojim je utvrđeno da je Vojni sindikat Srbije reprezentativan u delatnosti odbrane.

Na sastanku je od strane Vojnog sindikata Srbije, otvoreno pitanje izmene i dopune Zakona o PIO, u delu koji se odnosi na stvaranje mogućnosti da profesionalni vojnici ubuduće odlaze u penziju sa navršenih 53 godine života i ostvarenih 40 godina penzijskog staža. Tema sastanka bila su prava sindikata i zaštita sindikalnih predstavnika predviđena Ustavom i Zakonom o radu, poseban kolektivni ugovor za zaposlene u delatnosti odbrane, učršče VSS u izradi zakona, ali i buduća saradnja sa Ministarstvom rada.

-Sastanak ocenjujemo kao veoma koristan i pozitivan iskorak u odnosima Vojnog sindikata Srbije sa predstavnicima državne uprave- kaže se u saopštenju.

Državni sekretar Zoran Antić, „čestitao je Vojnom sindikatu Srbije, status reprezentativnog sindikata i naglasio da je Ministarstvo uvek otvoreno i raspoloženo za dijalog i da se u slučaju pojave spornih pitanja sindikat najpre odbrati ovom ministarstvu“.



ucentar.rs foto privatna arhiva
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.