kragujevac: Prednost za upis u vrtiće imaju deca čiji roditelji rade u COVID sistemu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Prednost za upis u vrtiće imaju deca čiji su roditelji ili staratelji radno angažovani u COVID-19 sistemu, saopštila je gradska vlada u Kragujevcu.
U skladu sa zaključkom Vlade Srbije Gradsko veće na sednici održanoj 8. aprila donelo je zaključak kojim preporučuje predškolskim ustanovama, čiji je osnivač Grad Kragujevac i Komisiji za prijem dece na celodnevni boravak, da u postupku bodovanja dece prijavljene na Jedinstveni javni konkurs, gde god da je to neophodno i proceduralno moguće, podrže decu odnosno roditelje ili staratelje koji poseduju karticu pogodnosti „Naš heroj“ ili potvrdu da su zaposleni ili volonteri u COVID-19 sistemu, u vidu dostupnosti predškolskih ustanova.
Gradsko veće utvrdilo je i predlog odluke o održavanju naziva ulice  „Dr Bore Evtova“ i uputilo u skupštinsku proceduru. Reč je o novoformiranoj ulici bez naziva koja spaja Beogradsku i ulicu Slobode u MZ 1. Maj. Inicijativu za određivanje naziva novoformiranoj ulici, podneli su odbornici te mesne zajednice, kao i zaposleni u Klinici za pulmologiju KC Kragujevac, a uz pribavljenih saglasnost članova porodice.  Dr Bora Evtov, preminuo je 15. decembra 2020. godine posle jednomesečne borbe sa korona virusom.
Članovi Gradskog veća usvojili su dopunjeni pravilnik o bližim uslovima, postupku i načinu ostvarivanja prava na materijalnu podršku i korišćenje usluga u oblasti socijalne zaštite koji se odnosi na priznavanje prava na jednokratnu novčanu pomoć u posebnim slučajevima porodici koja se nađe u izuzetno teškoj zdravstveno-materijalnoj situaciji pod uslovom da se oboljenje, povreda ili stanje ne može uspešno lečiti na teritoriji Srbije.

ucentar.rs foto: ucentar
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROIDShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar