Kragujevac: sumnja se da je OTET vođa kriminalnog klana „Volpe“, potvrdilo Tužilaštvo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

POLICIJA traga za Božidarom Božovićem zvanim Boža (33), iz Kragujevca, koji je nestao 9. marta. On je, kako se sumnja, otet, pa se ovaj slučaj zvanično vodi kao otmica.

Ovo je za  novosti.rs potvrdio Dejan Veljković, viši javni tužilac u Kragujevcu.

Veljković je rekao da je 11. marta Božovićev brat prijavio otmicu, tvrdeći da su je izvršile nepoznate osobe. Reč je, inače, o jednom od vođa kriminalne grupe „Volpe“ o čijem nestanku u proteklih mesec dana UCENTAR  pisao u nekoliko navrata.

Novosti navode da je Božović   bio šef obezbeđenja poznatih noćnih klubova, navodno i pripadnik „Volpeovaca“, kako je prozvana „ekipa“ koja je učestvovala u žestokoj tuči 2018. godine u jednom klubu u centru Kragujevca kada je surovo pretučen bokser J. L. Na Božovića je i pucano prošle godine iz automobila u pokretu.

Božović je, navodno, u tom klubu radio kao obezbeđenje, mada se pominjalo da je jedan od vlasnika. Privođen je nekoliko puta, hapšen zbog pokušaja iznude, sumnjičen i za druga krivična dela, . U Kragujevcu se mogu čuti i priče da se on iz nekih razloga „privremeno sklonio u štek stan“.

Viši tužilac Dejan Veljković

– Zasad nema pomaka u ovom slučaju, a postupak se zvanično vodi kao otmica – kaže tužilac Veljković.

Kako saznajemo u tužilaštvu, Božidarov brat je ispričao da je on nestao 9. marta uveče.

Sutradan ga je zvao više puta, ali nije se javljao ni na jedan broj mobilnog telefona. Pošto sam ništa nije uspeo da sazna o bratu, slučaj je prijavio kragujevačkoj policiji.

Navodno su bratu stizale i poruke da se traži otkup za nestalog Božidara. Međutim, to u istrazi uzimaju sa rezervom jer su poruke navodno stizale sa nepoznatog broja i u tom delu zasad nema nekih pomaka niti pouzdanijih saznanja o Božovićevoj sudbini, pišu novosti.
ucentar.rs 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar