vakcinisalo se 50 studenata u Kragujevcu! Uglavnom se opredelili za Fajzer i Sinofarm!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević“ u Velikom parku, juče je u skladu sa njihovim željama i bez prijava organizovana vakcinacija za oko 50 studenata Univerziteta u Kragujevcu.

-Na teritoriji grada Kragujevca odziv mladih na mosovnu imunizaciju do sada je bio nizak a u prilog tome govori podatak da je svega pet procenata vakcinisanih uzrasta od 20 do 30 godina,  S obzirom na to da je najveći deo naših starajih sugrađana ili primilo vakcinu ili preležalo koronu, virus će nastaviti da traži put i usmeriti ga ka mlađim uzrasnim kategorijama odnosno onim koje su se najmanje vakcinisale. Zahvaljujući apelu gradonačelnika, Štaba za vanredne situacije pre dve nedelje je održan sastanak sa predstavnicima Univerziteta i studentskih parlamenata zbog čega danas imamo prvu grupu od 50-ak studenata koji će primiti različite vrste vakcina dr – rekla je Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Vakcinaciju na Univerzitetu nije bilo moguće sprovesti upravo zbog njihove želje da prime i Sputnjik V i Fajzer i Sinofarm, dodala je Damnjanović.

Prema rečima Irene Ognjanović, studentkinje prodekana na Fakultetu medicinskih nauka, barijera zbog koje studenti nisu došli da se vakcinišu je ta što im je bio ponuđen izbor samo jedne vrste vakcina. U saradnji sa upravom fakulteta i grada Kragujevca studentima je obezbeđena mogućnost izbora između svih dostupnih vakcina u Srbiji, zbog čega je danas i došlo 50-ak studenata na vakcinaciju, koji su se navodi Ognjanović uglavnom opredeljivali za Fajzer i Sinofarm.ucentar.rs foto: SGK
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar