„elitna“ deponija u kragujevačkim Šumaricama- niču i nove…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Na stotinak metara od kuća u naselju „Sunčani breg“, inače zamišljenom kao mesto za individualno stanovanje kragujevačke „elite“, na putu ka spomen parku u Šumaricama, jedna za drugom ređaju se divlje deponije. Ovu, koja je u poslednje vreme neobično narasla, zabeležio je jedan pratilac našeg portala. Kaže da svakodnevno tuda prolazili i da je o deponiji više puta obaveštavao nadležne u Mesnoj zajednici, ali da nije bilo adekvatnog odgovora.
„Deponija svakodnevno raste. Počeo je da se širi smrad a, ako nadležni nešto ne preduzmu, ne smem ni da pomislim šta nas čeka u letnjim danima. Više puta sam zvao, pisao, molio… Stiče se utisak da nadležni u MZ znaju ko baca smeće ali iz nekog razloga ne smeju ili jednostavno neće da podnesu prijavu“, kaže naš sagovornik koji živi u neposrednoj blizini. Nada se da ćeneko iz gradske uprave ili JKP „Šumadija“ ali i iz nadležnih inspekcija „po objavljivanju ove bruke da se postidi i konačno reaguje“.
„Zna se da u naselju uglavnom žive bolje situirani Kragujevčani, elita. Zna se i da niko ne dolazi ovde da prospe smeće iz Stanova ili Pivare. Radi se dakle o komšijama“, razočaran je naš sagovornik koji nam je dostvio  fotografije deponija smeća.


ucentar.rs 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar