legende očajne: „Treba pustiti klince iz Kragujevca da sviraju, godinu i po ne rade nigde, ne radi se o Alenu!“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Iako nam iz Skupštine grada Kragujevca, ali ni Doma omladine nisu potvrdili ali ni demantovali vest da Alen Islamović peva za Đurđevdan na Dan grada u Kragujevcu i pored poslatih pitanja- u centralnom gradu Šumadije vlada veliko razočarenje među muzičarima- i samom mogućnošću da se tako nešto dogodi. 

-Nemam ništa protiv Alena kao čoveka i umetnika. Ostaje međutim gorko u ustima od činjenice da se gradski oci nisu setili kragujevačkih muzičara koji već godinu i po dana praktično ne rade. Uvek smo tu kad je potrebno, ne zna se broj humanitarnih i besplatnih nastupa, šta je sada? Uz moju malenkost, Boru Dugića, Jelenu Tomašević, Mariju Šerifović da ne nabrajam dalje… Šta je sa kragujevačkim rokerima koji godinama sviraju besplatno? Zar u vreme Covid-a kad su mnogi iz sveta muzike u velikom problemu nije moglo da se organizuje tako da bar ti momci od svog grada zarade neki dinar? Budžetski novac je novac svih Kragujevčana, ne vidim razlog da se ovako troši. Mislim da je čak petnaestak muzičara na gradskom budžetu, njima se plaća socijalno, zdravstveno, penziono… U rešenjima stoji da oni zauzvrat imaju obavezu da nastupaju u ovakvim prilikama. Ponavljam, nemam ništa protiv Alena ni kao čoveka ni kao umetnika ali mislim da je u ovom slučaju na delu čisto rasipništvo. Razočaran sam- kaže Radiša Urošević, legenda šumadijske i srpske narodne muzike.
I urbana legenda kragujevačke pop i rok muzike Miša Raca kaže da je ovako nešto nedopustivo.

-Nije bitno što je Alen Islamović. U ovoj varijanti nema mesta ni za Zdravka Čolića. Imamo sjajne klince, sviraju dobar rok. Ovo je vreme kada njima treba dati šansu i pomoći im i sa se jače afirmišu i da zarade. Nema potrebe da se angažuju ni stari bendovi poput „Osvajača“,“Debele Nensi“… Klinci su sjajni. Samo takvu svirku bih podržao. Ovako, veliki minus za organizatore- kaže Raca.
ucentar.rs foto: FB
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar