posle pisanja UCENTAR: NEMA koncerta Alena Islamovića u Kragujevcu, presekao gradonačelnik!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Posle pisanja UCENTAR i velike prašine koja se podigla među kragujevačkim muzičarima da će Dan grada-Đurđevdana biti obeležen koncertom Alena Islamovića- stvari je presekao gradonačelnik Nikola Dašić. Koncerta neće biti već se angažuju kragujevačke grupe. Inače, zamišljeno je da se Islamovićev koncert održi na kamionu u raznim delovima grada zbog korone

-Dašić je iziričito naredio da se ispoštuju domaći i kragujevački bendovi i rukovodstvu Doma omladine naložio se pod hitno promeni planirani program- kažu naši izvori upoznati sa ovim skandalom koji se događaja u vreme pandemije korona virusa- kada muzičari u Kragujevcu bukvalno menjaju profesiju zbog nemaštine jer ne rade.

Najglasniji u svom protestu bio je Radiša Urošević, legenda srpske narodne muzike.

-Nemam ništa protiv Alena kao čoveka i umetnika. Ostaje međutim gorko u ustima od činjenice da se gradski oci nisu setili kragujevačkih muzičara koji već godinu i po dana praktično ne rade. Uvek smo tu kad je potrebno, ne zna se broj humanitarnih i besplatnih nastupa, šta je sada? Uz moju malenkost, Boru Dugića, Jelenu Tomašević, Mariju Šerifović da ne nabrajam dalje… Šta je sa kragujevačkim rokerima koji godinama sviraju besplatno? Zar u vreme Covid-a kad su mnogi iz sveta muzike u velikom problemu nije moglo da se organizuje tako da bar ti momci od svog grada zarade neki dinar?- pita se Urošević. On kaže „da je budžetski novac  novac svih Kragujevčana“.

– Ne vidim razlog da se ovako troši. Mislim da je čak petnaestak muzičara na gradskom budžetu, njima se plaća socijalno, zdravstveno, penziono… U rešenjima stoji da oni zauzvrat imaju obavezu da nastupaju u ovakvim prilikama. Ponavljam, nemam ništa protiv Alena ni kao čoveka ni kao umetnika ali mislim da je u ovom slučaju na delu čisto rasipništvo. Razočaran sam- kaže Urošević.

Međutim, naši izvori kažu da gradonačelnik Dašić nije ni znao za plan rukovodstva Doma omladine.

-Kada je saznao izričito je naredio da se svaki dalji pregovori sa Islamovićem prekinu i da se počnu razgovori sa kragujevačkim bendovima. U igri, pored njih je i „Električni orgazam“, koji je proteklih decenija raznim humanitarnim i besplatnim koncertima zadužio Kragujevčane- kažu izvori UCENTAR koji ističu da se dolazak Islamovića odigravao malte ne-podvelom tajne!

BEZ ODGOVORA!

Redakcija UCENTAR uputila je pitanja rukovodstvu „Domu omladine“, koja su ostala bez odgovora:

Poštovani, molim vas da za portal Ucentar.rs odgovorite na sledeća pitanja:

  1. Da li je tačna informacija da će u sklopu svečanosti povodom Dana grada-Đurđevdana, u Kragujevcu nastupati Alen Islamović?
  2. Da li je sproveden adekvatan postupak za taj aranžman u vidu javne nabavke i slično?
  3. Koliko košta Islamovićev nastup?
  4. Zašto nisu angažovani kragujevački muzičari koji već više od godinu dana ne nastupaju zbog epidemiološke situacije, a Đurđevdan je bio dobra prilika da im se finansijski pomogne novcem koji je predviđen za koncert Islamovića?

 

S poštovanjem,

UCENTAR

 
ucentar.rs
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROIDShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar