Šampion srpskog automobilizma- kandidat za predsednika SAKSS!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) postaće moćna kuća našeg automobilizma, a srpski vozači imaće velike šanse da se takmiče u F1 i WRC nadmetanjima, sve to kada se uvede potpuni red, organizacioni maksimum i potpuna transparentnost trošenja svakog dinara

Ovo u intervjuu za UCENTAR obećava Dragan Simić, kandidat za predsednika SAKSS-a. Simić je, inače vlasnik 14 titula šampiona države, više zlatnih kaciga i jedne dijamantske, kao najvećeg priznanja u auto sportu.
o Gospodine Simiću, iz pouzdanih izvora smo saznali da ste posle dužeg vremena ponovo kandidat za predsednika SAKSS-a.
– Da to je tačno. Na nagovor mlađih takmičara koji su saznali šta sam sve učinio za SAKSS za vreme mog mandata pre više godina pristao sam da se ponovo kandidujem za tu funkciju.
o Da li je tačno da je za vreme tadašnjeg mandata naš savez postao član CEZ-a (takmičenja u okviru centralnoevropske zone):
– Da. Tada je to izazvalo buru među pojedinim funkcionerima jer su nas svi svrstavali u istočnoevropsku zonu gde su bili Turska, Grčka, Rumunija, Moldavija itd. Međutim ja sam video budućnost auto sporta preko CEZ-a, i pokazalo se da sam bio u pravu. Mnogi naši takmičari su preko CEZ takmičenja sticali iskustva takmičeći se sa takmičarima razvijenijih zemalja, da bi kasnije postali Evropski šampioni poput Duce Borkovića i Nikole Miljkovića. Danas na bilo kom takmičenju CEZ-a, naši takmičari su na pobedničkim postoljima. Pored gore navedenih tu su Zoran Kastratović, Mikica Vesnić, Filip Jenić koji je već prešao na formulu 4, kao i mladi šampioni u kartingu Dobrota i Petrović. Na bilo koje takmičenje u okviru CEZ-a gde se pojave, naši takmičari su na pobedničkom postolju u jakoj konkurenciji takmičara iz bogatijih država Mađarske, Italije, Austrije, Slovačke, Češke, Slovenije…
o Pričate o međunarodnim takmičenjima. Kako SAKSS ostvaruje kontakt prema FIA?
– Licence i prijava međunarodnih takmičenja idu preko AMSS. I do sada nije bilo problema. Pogotovo što je sada na čelu Dejan Stojić koji je i sam bio takmičar i razume tu problematiku.
o Koji je glavni razlog što ste se prihvatili kandidature?
– Glavni razlog je anarhija i nenamensko trošenje sredstava u SAKSS-u.
o Kako to mislite?
– Pa na primer samo prošle godine SAKSS je prihodovao skoro 76 miliona dinara, a SAKSS je završio sa gubitkom od skoro 3 miliona dinara, uz samo 2 zaposlena i troškove materijala i energije od skoro 8 miliona dinara, i troškove zarada od takođe blizu 8 miliona dinara, što po zaposlenom iznosi prosečno 328.125 dinara.
o Prilično jake plate za obične službenike i savez sa gubicima. Da li ste sigurni u to?
– Da. To su podaci iz završnog računa koji je dostavljen svim članicama SAKSS-a.
o Šta planirate da uradite ako budete izabrani?
– Kao prvo da uvedem red i da se putem nameštenih i nepotrebnih javnih nabavki krade novac iz SAKSS-a. Zatim da se posvetim pomoći mladim takmičarima. Želim da brzo dobijemo našeg takmičara u F1 i WRC takmičenjima.Imamo potencijal, potrebno je da se SAKSS i država uključe u taj projekat. Takođe cilj mi je da imamo svoju karting stazu i pistu za kružne trke na kojima se mogu organizovati evropska i svetska takmičenja. Terene za Rally imamo ali podršku i pravi pristup tome nemamo. To mora da promenimo. Hrvati imaju daleko lošije uslove ali dobrom organizacijom i lobiranjem, ovog vikenda organizuju Rally za svetski šampionat.


ucentar.rs foto: privatna arhiva/printskrin/ilustracija
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar