Sindikat oružara: „Nadzorni odbor obezvredio fabriku. HITNO zakazati Skupštinu“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skupština Sindikalne organizacije Zastava oružje, na sednici održanoj 14. aprila 2021. godine, donela je odluku kojom se podržava inicijativa zastupnika društvenog kapitala za zakazivanje vanredne sednice Skupštine preduzeća Zastava oružje AD na kojoj bi se raspravljalo o neophodnosti izrade nove procene imovine, kapitala i obaveza u Zastava oružje AD, kaže se u saopštenju ove sindikalne organizacije.
Zahtev se bazira „na činjenicama i saznanjima da je procena vrednosti kapitala koju je Nadzorni odbor utvrdio, i koju je Skupština fabrike Zastava oružje usvojila 2020. godine, urađena površno, bez obuhvata svega što čini imovinu i kapital fabrike i gde je procena zemljišta izvršena sa značajno nižim vrednovanjem u odnosu na trenutne cene koje tržište određuje za zone u kojima se zemljište nalazi“.
Nadzorni odbor je utvrdio da imovina privrednog društva Zastava oružje AD vredi daleko manje od realne vrednosti kada se primenjuje procena imovine po metodologiji fer vrednosti. Zaposleni koji štite interese društvenog kapitala su stava da vrednost preduzeća ne može da se bazira samo na knjigovodstvenim vrednostima osnovnih sredstava koja nisu ni blizu realnim tržišnim procenama. Iz tog razloga je potrebno proceniti i tržišnu vrednost svih sredstava, uključujući i nematerijalnu imovinu koju čine tehnologije, robne marke, softveri, baze podataka, sredstva za istraživanje i razvoj itd. Takođe, procenom nije obuhvaćena Zastava Kovačnica, kao i potraživanja od Univerzal banke i SDPR-a- kaže se u saopštenju.
Nadzorni odbor, po Zakonu o privrednim društvima, ima rok od 8 dana da zakaže vanrednu sednicu Skupštine preduzeća Zastava oružje AD, kaže se u saopštenju.
ucentar.rs
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar