ekskluzivno: Jutka UHAPŠEN zbog objekta na Pančićevom vrhu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Inspektori iz Odeljenja za suzbijanje korupcije MUP Republike Srbije uhapsili su jutros Milutina jelačića- Jutku, bivšeg predsednika opštine Brus. Jutka je, kako ekskluzivno saznajemo uhapšen zbog sumnje za trgovinu uticajem prilikom davanja dozvola za nelegalni objekat na Pančićevom vrhu. Pored toga sumnja se i na druge zloupotrebe. 

Slučaj izgradnje objekta u Nacionalnom parku Kopaonik-  godinama potresa srpsku javnost. Sve je počelo kada je investitorka dobila dozvolu od opštine Brus, (najverovatnije 2014) da na toj lokaciji izgradi privremeni objekat- ski bife do 150 kvadrata.

Umesto toga izgrađen je objekat od preko 1.000 kvadrata, a kako je to na samom početku utvrdila i sama građevinska inspekcija, za ovaj objekat je iskopan temelj, betoniran i stavljena armatura. To u slučaju privremenog objekta – ski bifea nije dozvoljeno.

Osim toga, brvnara bi morala da bude izgrađena od drveta, a ne cigli i betona kao što je ovde slučaj, kaže se u istraživanju Insajdera.

Izgrađen je objekat od hiljadu kvadrata. Usledilo je i njegovo delimično rušenje.

Ministarstvo građevinarstva je osim krivične prijave protiv investitorke Snežane Mitković za nelegalnu gradnju u kompleksu Nacionalnog parka Kopaonik, podnelo krivičnu prijavu i protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovine uticajem.

Jutka je uhapšen jutros oko 6 sati ujutru kada su inspektori Odeljenja za borbu protiv korupcije blokirali njegovu porodičnu kuću.ucentar.rs foto printskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar