Kragujevčanin Dušan Ostojić (22) mora što pre na operaciju! Iz Turske stigle dobre vesti!

Poznati kragujevački pevač Srećko Krečar obratio se putem instagrama iz posete porodici Ostojić. Za Dušana (22) iz Kragujevca neophodno je prikupiti sredstva za lečenje u Turskoj. Lekari su pregledali dokumentaciju i veruju u njegov oporavak. 

Inače, Krečar je jedan od najzaslužnijih što su nedavno braća Kragović- Dimitrije (9) i Mihajlo (5) iz Kragujevca otputovali u Tursku na lečenje i njihov oporavak teče uspešno. Upravo posredstvom porodice Kragović dokumentacija je i o Dušanovoj bolesti odneta turskim lekarima. Dušan može da se operiše i samim tim dosta poboljša svoje zdravstveno stanje, ali je neophodno sakupiti što pre sredstva, jer već ima 22 godine. Pogledajte link www.instagram.com/tv/CNRw7wapOIp/?igshid=7b90za93rlb6

Dušan je rođen 16.05.1999. godine u Kragujevcu kao zdravo dete. Sa osam meseci starosti, doživeo je febrilne konvulzije ‘’dečji fras’’ (najčešći neurološki poremećaj u ranom detinjstvu uzrokovan visokom temperaturom) i od tada kreću njegovi zdravstveni problemi.

Kada je prohodao, hod mu je bio nestabilan i nepravilan a govor otežan. U toku odrastanja, roditelji su primetili zaostajanje u razvoju (lošu koordinacija pokreta za njegov uzrast). Tek sa napunjenih 9 godina, nakon detaljne dijagnostike, Dušanu su lekari uspostavili Dg. G608 Neuropathiae hereditariae et idiopathicae aliae (nasledno i idiopatsko oboljenje živaca).

Neurološki poremećaj koji Dušan ima , uzrok je nepravilnog razvoja mišića, spuštanje stopala, deformaciju kostiju, pojave nevoljnih pokreta, nestabilan hod, nepravilan rad srca, otežan govor, loši refleksi, izrazito slaba koncentracija i memorija.

Dušanovo lečenje svih ovih godina se svelo na fizikalne terapije i banjsko lečenje, što nije bilo dovoljno. Zadnja nada da bi se zaustavila progresija bolesti je transplatacija matičnim ćelijama koja se radi u inostranstvu.

Dušanu su sredstva potrebna za specijalističke preglede, transplataciju matičnim ćelijama, rehabilitaciju, fizikalne tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

 

 

Za Dušanovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Dušanu!

Upišimo 987 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human987 i pošaljimo SMS na 455

160-6000000856442-59

160600000085704690
IBAN: RS35160600000085704690
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal

NBS IPS QR kod


ucentar.rs foto: prinskrin/FB
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.