Ministar Stefanović na saslušanju demantovao „kuma“ Gorana Papića!?

U Višem tužilaštvu u Beogradu saslušan je ministar odbrane Nebojša Stefanović, kao svedok u slučaju uhapšenog bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića, koji je optužen da je naložio vraćanje blindiranog automobila Marku Miljkoviću, pripadniku klana Veljka Belivuka. Papićev branilac Branislav Tapušković novinarima je preneo da je ministar Stefanović osporio sve ono što su svedoci govorili o slučaju vraćanja vozila, kao i da on osporava bilo kakvo znanje o blinidranim vozilima.

Kakav blindirani džip..

Papić je uhapšen u martu ove godine pod sumnjom da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja. On se sumnjiči da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, naložio da se Marku Miljkoviću, članu grupe Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil.

Papić, za koga se u delu srpskih medija tvrdi da je kum Stefanoviću iako to zvanično nije potvrđeno,  od hapšenja se nalazi u pritvoru koji ističe početkom maja. Papić je iznoseći odbranu istakao da nije počinio delo koje mu se stavlja na teret, dodajući da je isključivo postupao po nalozima tadašnjeg ministra policije Stefanovića.

Branislav Tapušković

Međutim mediji su preneli izjavu  Papićevog branilac Branislav Tapušković, koji je i zatražio saslušanje Stefanovića kao svedoka odbrae, koji je rekao „da je ministar Stefanović osporio sve ono što su svedoci govorili, a „to su visoki policijski inspektori koji su rekli određene stvari, vrlo poznate, da postoji jasna dokumentacija o načinu na koje je vraćeno to vozilo“.

„O tome postoji dokumentacija, jasno je kao dan da je vozilo bilo oduzeto i da je uprkos tome vraćeno. Ministar Stefanović nije o tome ništa zna,o iako je bio ministar policije. Ostalo je da se to procenjuje u sklopu izvedenih dokaza. Ono što mogu da kažem je da je Stefanović rekao da čak nije znao ni koje izdao naredbu za vraćenje vozila, a to nije bio onaj koga ja branim. Shvatite ovo kako god hoćete, meni je u interesu pozicijski ispektor koga branim, koji je žrtva manipulacije, da bi se prikrile mnoge druge stvari koje se tiču vitalnih činjenica u odnosu na blindirana vozila koja su šetala po ovom gradu, a koja nisu na pravi način kontrolisana“, rekao je Tapušković.
ucentar.rs foto: prinskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.