Milutinu Jelačiću- Jutki određen PRITVOR do 30 dana, saznaje UCENTAR!

Milutinu Jelačiću Jutki u Višem sudu u Kraljevu određen je pritvor do 30 dana, saznaje UCENTAR! Saslušanje posle hapšenja od stane inpektora Odeljenja za borbu protiv korpucije MUP, trajalo je do kasno noćas!

Bivši predsednik opštine Brus, uz još pet osoba, uhapšen je u utorak, 27. aprila, i određen mu je pritvor od 48 sati, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

U saopštenju MUP-a se navodi da su pripadnici policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, u nastavku akcije borbe protiv korupcije uhapsili šest osoba, dok će protiv dve biti podnete krivične prijave.

Kako se navodi, sumnja se da je Milutin Jeličić, bivši predsednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, „suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park ’Kopaonik’ na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršeno krivično delo zloupotreba službenog položaja“.

Takođe su Jeličić i A.S, bivše odgovorno lice Opštine Brus, kako se sumnja, u korist žene investitora prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu, sa neistinitim sadržajem u kome je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta žena investitor poslala Opštini Brus 2014. godine, a prijava je podneta tokom 2018, navodi MUP.

Kako se dalje navodi, Jeličić se takođe tereti i da je izvršio krivično delo trgovina uticajem tako što je svojoj sekretarici rekao da u zapisnik sednice Opštinskog veća naknadno unese neistinite podatke nakon što je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da je investitor prekoračio površinu objekta.
ucentar.rs foto printskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.