uvod u letnje temperature, danas do 25, za vikend- 30 stepeni…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Kragujevcu i Šumadiji danas od 13 do 25 stepeni!

-Narednih tri do pet dana imamo jednu pravu pripremu za leto, izlazimo iz ovog hladnog perioda i imaćemo natprosečno visoke temperature. Najtoplije bi bilo 1. i 2. maja sa maksimalnim temperaturama između 26 i 30 stepeni, navodi za RTS meteorolog Nedeljko Todorović.

Nedeljko Todorović je, gostujući u, jutarnjem programu RTS naveo da će temperature u narednih par dana biti za sedam do devet stepeni iznad prosečnih vrednosti.

Narednih tri do pet dana imamo jednu pravu pripremu za leto, izlazimo iz ovog hladnog perioda, biće natprosečno visoke temperature. Najtoplije bi bilo 1. i 2. maja sa maksimalnim temperaturama između 26 i 30 stepeni. Srednja temperatura za početak maja će biti oko 21 stepen“, navodi Todorović.

Dodaje da je u subotu, 1. maja, najtopliji dan, verovatno sa 28-29 stepeni, a ne bi bilo iznenađenje da bude i 30 stepeni.

Ta temperatura, kaže gost Jutarnjeg programa, ne bi predstavljala rekord i daleko smo od njega, ali je proba za leto.

Objašnjava da nas nakon praznika, očekuje nagli pad temperatura. U najhladnijim danima sledeće sedmice ona će sa 30 stepeni pasti na 15, ali, kako kaže, to će biti kratkotrajno.

„Imaćemo pad temperature tri do četiri dana, a posle toga sledi porast temperature, imaćemo opet vredosti oko 25 stepeni, tako da nas očekuje tipično vreme za maj“, objašnjava Todorović.

Dodaje i da će se sneg koji je pao u višim planinskim predelima zadržati u naredne dve nedelje.

Govoreći o letu navodi da će ono biti toplije od očekivanog proseka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar