Pa da l ste normalni: OVAKO ruše u centru Kragujevca investitori Albanci! (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Ovim putem Vam u prilog šaljem video snimak, u kome možete jasno videti kako se izvode građevinski radovi, tačnije izgradnja zgrade u ulici Tanaska Rajića 55.
Kao sto možete videti, bez ikakvog upozorenja, znaka, zaštite, ruše staru građevinu i time dovode kompletnu okolinu u veliku opasnost. Tačnije, u neposrednoj blizini se nalazi priličan broj vozila i niko od suseda nije upozoren da pomeri isto. Moram da napomenem da u ulici postoji čak tri vrtića za decu i nikako nije bezbedno za njih i njihove roditelje. Molim Vas da intervenišete i da kao društvo stanemo na put da se ovakve stvari dešavaju u centru grada u 21. veku“ – ovim rečima se u Molbi građevinskoj inspekciji za intervenciju uz priloženi video snimak obratio B. V. iz Kragujevca. Video je poslat i na adresu građevinskog inspektora R. Miljojkovića. Autoru snimka na samom „gradilištu“ su pretili zato što je zabeležio skandalozno rušenje.
Penzioner Petar Cvetković rekao nam je juče da mu je fasada kuće “ već pretrpela određena oštećenja za koje veruje da su nastala kao posledica vibracija građevinskih mašina koje su rušile raniji objekat koji se tu nalazio“.
– Ono što je mnogo veći problem je činjenica da je budući objekat planiran tako da će se mojoj kući primaći na samo desetak centimetara što podrazumeva potpuni prestanak dotoka prirodne svetlosti na nekoliko prozora sa te strane kuće. Investitor mi je već, drsko i bahato najavio, da će ukloniti i betonsku stazu oko kuće“, kaže Cvetković i dodaje da će angažovati geometra iako ima papire koji nedvosmisleno pokazuju da se gabaritima predviđenog objekta narušava njegov posed. Kaže da je nadležnim inspekcijama podneo prijave. Ali…
-Ne verujem u institucije sistema jer je iskustvo pokazalo da je mnogo korumpiranih. Imajući u vidu da je investitor albanskog porekla i da je veoma bahat, ne sumnjam da je i sada na delu podmićivanje na svim nivoima. On je bogat, a gradski funkcioneri i činovnici u velikom broju potkupljivi. To je dobitna kombinacija za izigravanje propisa i stvaranje nepopravljive štete za grad-, jasan je Cvetković. Dodaje i da je investitora upoznao ranije „kada je ovaj od njega hteo da po bagatelnoj ceni otkupi njegovu kuću“.
Verujem i da je ovakvo postavljanje budućeg objekta vrsta pritiska na mene da prodam kuću. Uslovi za život će postati nemogući kad se ovde podigne višespratnica. Cena kuće će dodatno pasti i malo ko, osim pomenutog investitora će imati motiv da je kupi. Mislim da je na delu pritisak na mene i komšije koje su takođe ugrožene da po, nerealno niskim cenama, prodamo nekretnine i omogućimo dalje bogaćenje investitora koji ne preza ni od čega. Mislim da u tom naumu ima podršku pojedinaca iz gradske uprave, urbanizma, možda i nadležnih inspekcija“, tvrdi Petar Cvetković. POGLEDAJTE VIDEO: 

 
ucentar.rs foto: prinskrin
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROIDShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar