raspisan Međunarodni KONKURS za 21. Salon antiratne karikakture!

Uznak sećanja na veliki zločin u Kragujevcu, u kome su 1941, pre 80 godina, nemački okupatori u jednom danu streljali više hiljada nevinih civila i sa iskrenom željom da svetom prevlada mir Spomen park “Kragujevački oktobar” raspisao je Međunarodni konkurs 21. Salona antiratne karikature.

Poziv je upućen karikaturistima i likovnim stvaraocima iz celog sveta koji svoje radove na antiratnu temu i temu razumevanja i solidarnosti među ljudima i narodima mogu da pošalju do 17. avgusta. Stručni žiri će od prispelih radova 21. i 22. avgusta odabrati radove za izlaganje i objavljivanje u Katalogu Salona i dodeliti nagrade. Ukupan fond nagrada je 7500 evra, a to su: Gran pri “Kurir mira” i nagrada od 1.500 evra Međunarodne asocijacije gradova vesnika mira, Zlatna, Srebrna i Bronzana plaketa i nagrade u iznosu od 1.000, 800 i 500 evra. Nagrada gradonačelnika Bidgošča iz Poljske je 750 evra, a pet gradova prijatelja Ingolštat, Bielsko – Biala, Siren, Pitešti i Karare kao partneri Salona, daju novčane nagrade od 500 evra.

Karikature slati na adresu: Salon antiratne karikature, Desankin venac bb, 34 000 Kragujevac, Srbija ili na elektronsku adresu salon@spomenpark.rs .
ucentar.rs foto: SGK
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.