povodom 1. maja: Vojni sindikat Srbije je najprogonjeniji u Evropi!

Predrag Jevtić i Novica Antić

-Kao i davne 1886. godine, 1. maj 2021. godine, pada u subotu, a Vojni sindikat Srbije dočekuje ga u skoro istom sindikalnom mraku koji je vladao pre tačno 135 godina. Vođe Vojnog sindikata Srbije Antić i Jevtić, za razliku od svojih kolega Spajsa i Parsonsa imaju glave na ramenima ali su takođe u politički montiranom i nezakonitom, nazovi sudskom postupku, zbog učešća u aktivnostima sindikata osuđeni na otkaz sa rada, što danas Vojni sindikat Srbije čini najprogonjenijom sindikalnom organizacijom u Evropi, još od vremena čuvenog sindikaliste Leha Valense. Sa druge strane, upravo progon predstavnika Vojnog sindikata Srbije, na državu Srbiju koja je nekad bila kolevka Evropske demokratije sa jednim od najmodernijih Ustava, danas baca najcrnju mrlju od koje će se teško oprati- kaže se u saopštenju najmasovnijeg i reprezetativnog VSS.

Dalje se navodi „da su primer sindikalne borbe i žrtva koju podnose u Vojnom sindikatu Srbije za kolektivni interes svojih kolega, danas je svetao primer da sindikalizam u Srbiji još nije potpuno umro, a primer sloge, hrabrosti i istrajnosti radničke klase od pre 135 godina, neka bude podstrek svima kako se sabornošću postiže snaga kolektiva i iskreno bori za radnička prava i interese“.

– U nadi da će naše kolege ceniti žrtvu koju su za kolektivni interes svih zaposlenih u Vojsci Srbije podneli predstavnici Vojnog sindikata Srbije, čestitamo vam međunarodni praznik rada 1. maj i pozivamo sve koji još uvek nisu naši članovi da nam se pridruže i doprinesu borbi za poseban kolektivni ugovor zaposlenih u delatnosti odbrane, koji nam je krajnji cilj u vremenu pred nama- kaže se u saopštenju VSS.
ucentar.rs foto: naslovna južne vesti
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.