Na stadionu “Čika Dača“ u subotu se dogodio- fudbal!

U trenutku kada srpski fudbal prolazi svoje možda i najteže dane, razapet sukobima i smenama u FSS, pisanjem evropske štampe o nameštanju utakmica-u subotu, na stadionu „Čika Dača“ dogodio se upravo- fudbal!

Utakmica Radničkog i Loznice dala je sve ono što je lepo u ovom sportu- požrtvovanost, borbu, propuštene prilike, neizvesnost…

Iako u sadašnjoj konstalaciji odnosa jeste bitno da su Kragujevčani pobedili i učvrstili se na prvoj poziciji koja ih vodi u najelitniju Super ligu- daleko je važnije da se analizira: šta se to dogodilo u subotu u kragujevačkim Šumaricama?

Sami protiv svih, uprava (i ona ranije i ova malo prekomponovana)- zajedno sa fudbalerima uspeli su da Radnički dovedu u poziciju da se bori da sutra Crvena zvezda, Partizan i ostali ponovo budu gosti u srcu Šumadije.

Kragujevac odvajkada živi za fudbal. Iz tog bila rodila se i želja i svojevrstan inat da se se uhvate u koštac sa svim (ne)prilikama…

Javna je tajna da srpskim fudbalom vlada mafija, da su u njemu peru i pare od droge, da smo postali bleda kopija kolumbijskih prilika…

Izboriti se u takvom stanju slika i prilika bar i za NADU– dovoljno je!

Jer eto neko se setio da se parama od uglja mora u Superligu ugurati Kolubara! Onamo je i Novi Sad, daleko bogatiji od Kraguevca

I sugurno je da će uspeti.

Ako se ĆUTI.

A uprava Grada i fudbalskog kluba o ovome ovome ĆUTE jer vele „i od goreg ima gore“! Iako se zna da se protivničkim ekipama „Radničkog“ nude premije, da se pokušava doći i do fudbalera kako bi ih „kupili“ za rasplet ovde drame… U toj neravnopravnoj borbi oduvek je sport stradao. Ali samo ako sagnemo glavu i zabijemo je u fudbalski pesak!

Do tada, bar da uživamo u borbi kragujevačkih Davida protiv Golijata- i svemu onome što nam fudbal može doneti lepog! I viteškog.

U inat!
ucentar.rs 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


3 Comments

 1. Centralna
  02/05/2021 - 3:49 pm

  Prvo uprava nije sama ni ova pre a ni ova sad jer grad KG daje 700 hiljada eura ,drugo ni Lazarevac a tek Novi Sad ne dobijaju ni približno novca kao Radnički ima itrece i četvrto,peto …ali ako ste napisali da bi pohvalili upravu baš ste pogrešili.Radnički je jedini klub u Srbiji gde rukovodstvo prima plate i to ozbiljne svuda na svetu uprava daje a ne uzima.Nemojte o uspešnosti uprave ni ove sad bi ove pre jer svi znaju da su ozbiljne neznalice i da su tu preko politike.

  Reply
 2. Zoran Belosevac
  02/05/2021 - 5:49 pm

  Sami protiv svih uz pomoć saveza i sudija

  Reply
 3. Kolonac
  02/05/2021 - 5:52 pm

  Sami protiv svih uz pomoć saveza Srbije ukupno,od pomoći grada,uz ekipe koje im se sklanjale…pa troše 700 hiljada evra gradskih para svih nas a protiv sebe imaju Kolubaru sa budzetom od 300 i Kabel koji nema ni dinara.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.