BRUKA- uranja zatvoren bazen u Kragujevcu!- saznaje UCENTAR

Bazen površine 5. 600 kvadratnih metara, izgrađen 2011. godine- počeo je da uranja i moraće da se radi ozbiljna rekonstrukcija, saznaje nezvanično UCENTAR.

Pre deset godina u bazen je uloženo – oko 500 miliona dinara, od čega je 50 odsto iz sredstava Vlade Srbije, a ostatak je finansirala lokalna samouprava.

Na bombastičnom otvaranju pored tadašnjeg gradonačelnik Veroljuba Stevanovića prisustovala je  i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković. Nakon svečanog otvaranja usledila je revijalna utakmica veterpolo reprezentacije Srbije. Naglašavajući da je Kragujevac „postao centar sporta“, ministarka omladine i sporta je rekla – „čekali smo i vi i mi tolike decenije na otvaranje ovog bazena, koji danas predstavlja ispunjenje snova mnogih generacija“.

-Prilika je da se zahvalim, na prvom mestu gradonačelniku lično, ali i svim gradjanima Kragujevca na doprinosu da ovaj objekat bude ono što danas jeste, ovako veliki, impozantan i spreman da bude domaćin evropskim i regionalnim takmičenjima, jer ispunjava sve standarde koji su potrebni za ovakav nivo takmičenja“, rekla je ona.

Gradonačelnik Stevanović se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta na finansijskoj pomoći u izgradnji ne samo tog objekta već i brojnih drugih, kao i beogradskoj firmi „Deneza“, koja je bazen u roku izgradila.

„U nizu objekata koje smo radili, od stadiona do hale u Dugoj gimnaziji, bazena koji ćemo uraditi do leta, ovo sada potpuno menja sliku grada, i u ovoj oblasti, kao i u svim drugima, Kragujevac više ne liči na sebe“, rekao je gradonačelnik.

Glavni arhitekta Zvonko Mihić rekao je  da  “primenjena potpuno nova tehnologija gradnje, pre svega u postavljanju samog bazena jer će to biti prvi rezervoar koji je napravljen od nerđajućeg čelika”

5 Comments

 1. Ale
  03/05/2021 - 12:57 pm

  Долина глади у власти незаситих.

  Reply
  • "Srećko"
   04/05/2021 - 10:35 am

   Baš tako!

   Reply
 2. 03/05/2021 - 3:36 pm

  E taj Vucic za sve je on kriv,naso neku firmu bez tender ,vazno da se uradi a koliko ce da traje nema veze. E ti Kinezi,izvinite moja greska to neka nada firma“DENEZA“a nije Kineza a i skupli je samo 15% od planiranog.pa dobro i opet greska Vucic tad nije bio ptedsednik. Ja naviko za sve kriv Vucuc

  Reply
 3. Maja
  03/05/2021 - 4:11 pm

  Taj Mihić je kako piše na internetu, kum Nedje Vasiljević „komšije“ koji je radio za procenat od ucrtavanja u planove za zgrade po centru! Mihić je hapšen kao zamenik direktora u Direkciji za urbanizam ! Sledeće godine ističe 10 god. od te afere! Jel se čeka zastarevanje, šta se dešava ? Smeniti Predsednika Suda u Kragujevcu, jer to zataškava i ne kontroliše sudije ! Što malo o tome ne pišete nego o potanjanju bazena ! Pa mora da potanja kad je bušan i kad se muljalo !

  Reply
 4. Slobodan
  05/05/2021 - 9:23 am

  Za pocetak izbacite onaj montazni-bastenski bazen iz Metroa koji je postavljen zahvaljujuci interveciji nekoga iz gradske vlasti, da bi se pojedinac bogatio. Po projektu i planu on ne bi smeo tamo da bude, a stoji vec 5-6 godina. Izvor zaraze.

  Nakon toga oslobodite podrum bazena, koju je uzurpiao lik koji je zauzeo atletski tunel i uskratio deci treninge. Znate na koga mislim.
  Bacanje tegova, lupanje i divljanje u onom podrumu verovanto ni to nije po standardu, al eto opet ima neko iz vlasti ko to gura.
  To se odnosi i na sprat zatvorenog bazena, gde je od kafica napravljena jos jedna teretana (od istog lika). Cisto sumnjam da i ona ima bilo kakvu upotrebnu dozvolu. Vec samo rigips i cepaj.

  Ne krivim vlasnike ovih objekata, vec one iz uprave bazena i vlasti koji su ovo dozvolili.

  A da je bazen od samog pocetka napravljen katastrofa, to stoji.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.