još jedan Kragujevčanin muči muku sa investitorom u centru grada!

Radovi u ulici na zgradi u ulici Tanaska Rajića ostavile su posledice na kući Petra Cvetkovića. Kuća se nalazi u neposrednom komšiluku gde se radovi izvode, a fasada je ozbiljno oštećena- o čemu je UCENTAR pisao. Međutim, ni kuća pored, čiji je deo investitor već srušio- mogla bi da prođe značajno gore.

-Kuća koja je srušena imala je zajednički krov sa našom. Kad su počeli da ruše rekli su da će naš deo da bude adekvatno zaštićen. Sada smo međutim u takvoj situaciji da, ako dune jači vetar ili padne obilnija kiša, ostajemo ili bez krova ili ćemo biti poplavljeni“, kaže za naš portal Dalibor Ignjatijević, vlasnik kuće čiji deo je porušen a gde inače živi sa porodicom. Kaže da je „investitor obećao da će otvoreni deo biti zaštićen ali nije rekao- kada će se to dogoditi“.  Takođe, tvrdi  Ignjatijević, investitor je bahato najavio i da će srušiti dimnjake na delu kuće koji se i dalje koristi.

– Verujem da je to rekao jer smo odbili da mu prodamo plac i kuću. Ne znam šta bi mogao da bude drugi razlog-, pita se Ignjatijević. Dodaje „da se odmah obratio Građevinskoj inspekciji i da su mu tamo rekli da će izaći na teren, ali i da su počeli praznici!“?
-Praznici su, moraćete da sačekate da neko izađe na teren, odgovorili su. Razumem da su praznici, ali ko će razumeti mene i moju porodicu ako počne kiša ili jak vetar? Gledamo u nebo i nadamo se da se proleće učvrstilo i da neće biti nekih vremenskih neprilika“- zabrinut je Kraguejvčanin koji kaže „da će morati da sačeka da neko nešto preduzme jer je on sam nemoćan i, kao i većina kad su u pitanju bahati investitori, prepušten sam sebi“.
Pokušali smo da stupimo u vezu i sa investitorom protiv kojeg se gomilaju prijave i opšte nezadovoljstvo komšija, ali on ni danas nije istakao građevinsku tablu, našta ga zakon obavezuje, a odakle smo mogli da se informišemo o njegovoj adresi ili broju telefona. Naši sagovornici tvrde da je investitor albanskog porekla i da je već gradio po Kragujevcu.VIDEO: Ovako se ruši u centru Kragujevca u 21 veku…

ucentar.rs foto: prinskrin/FB
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID6 Comments

 1. Dragan
  03/05/2021 - 2:59 pm

  Koja tabla pa za vikend srusise u Milovana Gusica dok su praznici i nikom nista jer je investitor jak finansiski, moze mu se zna vlast svaku koja dodje… a projektant poznati Sokovic zna urbanizam.
  Inspekcija u Kragujevcu ne postoji samo primaju plate… pisite republickoj…unistise grad!!!!

  Reply
 2. Sima
  03/05/2021 - 3:01 pm

  Koja bre inspekcija, oni stavili broj telefona a niko se ne javlja..pa za praznike samo kopaju i ruse po centru..

  Reply
 3. Dragan
  03/05/2021 - 3:01 pm

  Obecali da se promeni plan urbanisticki za centar i nista opet laz. Platili ko nekada Nedji da ovo donese.

  Reply
 4. Ivan
  03/05/2021 - 3:06 pm

  Sve po propisu, ogradjeno gradiliste, ima dozvolu nevidjenu ali bezobrazluk ima sigurno. HAOS JE BLAGO RECENO, DOKLE BRE DASICU DA NAS OVU VERKOVI PONOVO UNISTAVAJU, UKINITE TE PROPISE KOJE JE VERKO DONEO! MINIMUM 15ari PA DA VIDIMO KO ONDA GRADI, PARKING, PARKIC SVE KAO NEKADA.

  Reply
 5. Bojan
  03/05/2021 - 3:11 pm

  Verovatno je kriv gospodin ciju su kucu „zastitili“ adekvatno ili snimatelj a ne Opstina, urbanizam i inspekcija…
  Da se kod vas ne pise ne bi niko ni reagovao. Dojle bre vise bahatosti zabrani Dasicu ovo unistavanje centra.

  Reply
 6. Bojan
  03/05/2021 - 3:37 pm

  Gori smo od Beograda, bahatost na svakom mestu. Kad grad nema snagu moze svako da radi sta hoce.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.