Počelo davanje krvi u „Biblioteci kod Milutina“- najveća humanitarna akcija u centralnoj Srbiji!

Još od ranog jutra zamirisalo je oko kultnog porodičnog restorana „Biblioteka kod Milutina“. Tradicionalno peče se vo, dok ljudi iz Lovačkog saveza Srbije kuvaju gulaš za sve učesnike najveće humanitarne akcije u centralnoj Srbiji. Akcijom davanja krvi u „Biblioteci“ ovdašnji Klinički centar Kragujevac obezbedi količine dragocene tečnosti za nesmetan četvorodnevni rad. Stigli su u trenutku dok obajvljujemo ovaj tekst i prvi davaoci…

na licu mesta: Početak akcije…

Posle sedam godina održavanja manifestacije i ovog jutra miriše sve na sabornost, želju da se pomogne- što nam je valjda „Bibilioteka kod Milutina“ izgradila svih ovih godina postojanja- i što je inicijator Petar Božović, legenda srpskog glumišta imao na umu kada je ovakve akcije osmišljavao u Beogradu i Kragujevcu.

Organizovana je i dobrovoljna vakcinacija, kao valjda jedinstven primer u svetu. Stručnjaci su do kasno noćas u restoranu napravili protokol davanja krvi strogo poštujući epidemiološke mere Kriznog štaba na suzbijanju Covida19.

stigao je i Vojni sindikat Srbije

Dolazak na manifestiaciju su najavili gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, ministarka u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović, direktor KCK Predrag Sazdanović..

Akciju su podržali Vlada Republike Srbije, Skupština grada Kragujevca, Ministarstvo zdravlja, MUP, Univerzitetski klinički centar „Kragujevac“, ugledni privrednici u Šumadiji i preko 35 udruženja i sindikalnih organizacija.

Ove godine zabeležen je i rekordan broj akreditovanih novinarskih ekipa,  a u Kragujevac povodom akcije dolazi i svetski poznati „Rojters“ !

Čekamo Vas…
ucentar.rs 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.