I dalje se traga za telom nesrećne Kragujevčanke Jovane Đ (20)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ronioci Žandarmerije i ribočuvari i juče su tragali za Kragujevčankom Jovanom Đ. (20), koja je u četvrtak upala u Gružansko jezero kod Knića i nije isplivala.

Kako se saznaje, ona se sa nekoliko prijatelja vozila u gumenom čamcu, a onda su, po rečima očevidaca, ona i njena drugarica odlučile da pređu na dasku za surfovanje. Prema nezvaničnim informacijama, daska se prevrnula i obe su upale u jezero. Jedan od prijatelja skočio je za njom u vodu i pokušao da joj pomogne, međutim nije uspeo i umalo se i sam nije utopio, pišu Novosti.

Njega su ostali prijatelji uspeli da izvuku iz vode i spasu ga. Kolima Hitne pomoći odmah je prevezen do Urgentnog centra u Kragujevcu i nalazi se na odeljenju intenzivne nege.

Druga devojka je uspela sama da ispliva iz vode i njeno stanje je stabilno.

– Ovde imamo vikendicu, pored te daske bilo je još mladih ljudi u gumenom čamcu, koji su samo vikali da se neko davi – priča jedan od očevidaca.

– Hteo sam da skočim, ali su bili daleko. Na toj dasci su plutali do polovine jezera, tu devojku sam tad video poslednji put.

Jezerom su juče patrolirali čamci ribočuvarske službe, koji su pretraživali širok pojas oko mesta na kome se utopila nesrećna devojka.

(Kurir.rs/Večernje novosti)
ucentar.rs foto: ilustracija/MUP
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar