„Idem putem šajkača me kvari, kvari“.. Tenzije oko puta u Topoli!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Odavno u Srbiji zaustavljanje radova na jednom lokalnom putu nije izazvao toliko tenzija, kao što se to dogodilo u Topoli. Neposredno posle smenjivanja vlasti SNS, SPS i GG Novi ljudi za Bolju Topolu- mašine sa puta Šume- Trnava povučene su sa gradilišta ekspresno, a prema nezvaničnim informacijama i sredstva u visini 156 miliona dinara. 

nova profilna slika predsednika opštine Igora Petrovića na FB- a ovaj desno je Cezar..

Novu vlast u varošici pod Oplencom čine „odbegli SNSovci“ predsednik opštine Igor Petrović i njegova desna ruka Danijela Pantić Đokić koji su se (udomili u Zdravu Srbiju Milana Stamatovića iz Čajetine), Bolja Srbija i POKS.

-Šta mi imamo od toga? Nemamo put. I ono što smo imali raskopano je i ostavljeno. Gledamo u nebo i jurimo po internetu kada će ponovo biti kiša. Evo sad najavljuju skoro dve nedelje loše vreme. I opet kaljuga, opet muka da se dođe do njiva, Sezona radova je u toku. Jagodama pada cena- u očaju je jedan od meštana koji je kako kaže sprema se da protestuje ispred opštine.

Šta mu bi?.. Dragan Ćira Aksentijević

I on je očajan na ovdašnjeg odbornika Miroslava Ćiru Aksentijevića, iz POKS-a koji je dao potreban glas da  se vlast promeni.

-On  je dobar domaćin iz dobre kuće. Pošten čovek. Šta mu bi ja ne znam, da nas ovako zacrni- priča više za sebe čovek na traktoru, o ovdašnjem odborniku koji je imao „bliske susrete“ sa nezadovoljnim  komšijama.

Ima i onih koji su očajni zbog poteza koji je prepisan Republici. Smatraju to vrhunskim bezobrazlukom, zloupotrebom vlasti i disciplinovanjem koje u Šumadiji ne prolazi. Meštani iz ove grupe su posle sastanka sa Draganom Jovanovićem iz Bolje Srbije odustali od protesta.

-Odluka da se prekinu radovi na putu  doneta je od lokalnih koordinatora iz Smederevske Palanke i Aranđelovca koji su slali svoje batinaše i pretili odbornicima. Imenovao sam imenom i prezimenom. Ubeđen sam da o ovoj odluci ne znaju ni Drobnjak, niti predsednik Aleksandar Vučić. Ako se ovako nastavi Topola će biti jedina opština koja će tužiti jedno Javno preduzeće. Jer ovo je bila rekonstrukcija a ne izgradnja puta- pojašnjava Jovanović.

Očajanje meštana se tako prelilo na aktuelnog predsednika opštine Igora Petrovića. O njemu teško da ćete čuti lepu reč u selima koja se protežu duž ostavljenog puta.

A dok se stvar ne reši- gledaje u nebo i praćenje vremenske prognoze, kažu u šali meštani.
ucentar.rs foto:FB prinskrin / ilustracija
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROIDShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar