Kako se obući za različite prilike- od plaže do svadbe?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Razne situacije primoravaju nas da svoj outfit prilagodimo tako da on bude adekvatan za određenu priliku. Nije uvek lako adaptirati se, ukoliko niste zaljubljenik u modu, ali se svakako treba potruditi radi postizanja reprezentativnog izgleda u svakoj prilici

Od posete plaži, pa sve do razgovora za posao, dajte sve od sebe da ostavite odličan prvi utisak i sebe predstavite u najboljem svetlu, u čemu će vam pomoći adekvatan odabir različitih komada odeće.

Potrebno je da garderoba odgovara vremenskim prilikama, vašem ukusu, ili da vas u zavisnosti od situacije prikaže kao člana zajednice. U nastavku teksta možete pročitati kako se možete obući za različite prilike, tako da vaša garderoba bude u potpunom skladu sa svim važnim aspektima.

Odeća za plažu i ugodan dan na suncu

Kada se radi o odlasku na plažu, zapravo vam i nije potrebno puno garderobe, s obzirom da ćete je na kraju svakako skinuti i uskočiti u vodu. Ipak, treba vam nešto što ćete u svakom trenutku moći da ogrnete i tako se zaštite od sunca ili prošetate do smeštaja. 

Jedino što je neophodno je kvalitetan kupaći kostim koji će savršeno odgovarati vašoj figuri, dizajniran tako da se idealno uklapi u vaš stil, a uvidom u nove letnje kolekcije možete odabrati i neki koji je izraz najnovijeg modnog trenda.

Muškarcima je odabir odeće za ovu priliku u većini slučajeva manje bitan kada se radi o dizajnu kupaćeg, ali će uvek odabrati onaj koji je komforan i prijanja uz telo na pravi način.

Naravno, za one koji brinu o svom izgledu u svakoj prilici, postoji veliki broj kombinacija za plažu sa dezenima koje odgovaraju letnjim motivima. Kod žena su to najčešće kratki teksas šorcevi i komotne majice koje lepršaju uz blagi letnji povetarac.

Svakako je savet da uvek imate lagani gornji deo garderobe u vidu pamučne majice, te se na taj način možete obezbediti ako sunce tokom dana bude prejako. U tom slučaju, šeširi od trske su odlično rešenje jer lepo izgledaju i prave veliki hlad.

Kako se obući za svadbu?

Svadbe predstavljaju proslave svečanog karaktera, ali u određenim momentima zahtevaju od gostiju da se opuste uz muziku i ustanu. Zato je potrebno odabrati garderobu koja će odgovarati svečanosti prilike, ali istovremeno biti i dovoljno komforna za različite aktivnosti.

Nakon toga, razmislite kakav će biti stil vaše odevne kombinacije i da li će ići u pravcu toga da privuče pažnju gostiju. Međutim, morate paziti da ne pređete granicu ukusa, tako da prekratke suknje svakakako ne dolaze u obzir. 

Osim toga, ukoliko ste gošća i odlučite se za belu haljinu, napravićete veliku grešku, s obzirom da je taj dan bela boja namenjena za mladu, pa se potrudite da joj ne ukradete pažnju. 

Savetuje se da budete i što elegantnije, te ne dozvolite da lep outifit pređe u vulgaran, tako da su na primer nošenje haljine bez grudnjaka ispod, ili izuzetno duboki dekoltei verovatno previše za ovakvu priliku. Cilj je da vam garderoba bude prijatna za nošenje, a istovremeno što primerenija samoj prilici

Kod muškaraca je situacija poprilično jednostavna. Cipele, pantalone, sako i košulja uz pravu kombinaciju boja savršeni su za svečanije prilike. Kravata je potrebna ukoliko želite da dodatno ukažete na poštovanje i da svoj outfit učinite svečanijim. Obično se za njih odlučuju pripadnici starije generacije.

Šta je bitno kod sportske garderobe?

Sigurno ste primetili da pojedinci brinu o svom izgledu u svakoj situaciji, pa i čak i onda kada se radi o poseti, odnosno treningu u lokalnoj teretani. Ako ste jedan od njih, možete odabrati neki od kvalitetnijih brendova sportske garderobe i tako steći veće samopouzdanje tokom treniranja. 

Međutm, ukoliko se odlučite za sportske aktivnosti radi zdravlja i potrebe za izbacivanjem negativne energije, dizajn garderobe vam verovatno nije toliko bitan.

U tom slučaju posebnu pažnju obratite na materijal vaše opreme, a pamuk je najbolji izbor jer je mekan, komforan i odlično upija znoj. 

Treniranje napolju u zimskim uslovima namenjeno je ljubiteljima prirode i onima sa jakom voljom za trening. Tada je potrebno dobro se ugrejati i obući sportske helanke i poddres koji prijanja uz površinu tela. Oni uglavnom idu ispod ostalih delova garderobe u zimskim uslovima i služe za lakše zagrevanje telesne temperature

Razgovori za posao su večita dilema po pitanju odabira outfit-a

Mnogi nisu sigurni po pitanju toga kako se treba obući za razgovor za posao, te često i pogreše slušajući druge. 

Najbolji savet je da se malo bolje informišete o stilu oblačenja koje praktikuje firma za čiji ste se oglas prijavili. Ukoliko je firma opuštenijeg karaktera, odaberite garderobu koja neće previše odudarati od svakodnevnog stila oblačenja uz male izmene.

Pored toga, potrebno je imati u vidu da su farmerke uglavnom obavezne, dok gornji deo garderobe može činiti obična pamučna majica sa kragnicom kod muškaraca. Ženama se takođe preporučuju farmerke, pantalone ili dugačke haljine ukoliko se radi o letnjem periodu.

Međutim, ukoliko idete na razgovor u firmu koja strogo poštuje dress code, potrudite se da svoj outfit uskladite sa tim. U tim slučajevima se obično zahteva oblačenje pantalona, cipela, sakoa i drugih komada odeće koji ukazuju na vašu ozbiljnost i reprezentativnost.

O ukusima ne treba raspravljati, ali je zasigurno tačno da pojedine prilike, poput ovih koje smo opisali, zahtevaju određeni način oblačenja. Sa druge strane, u određenim situacijama imate priliku da garderobom sebi obezbedite komfor i lagodnost. Pametno birajte odeću za sebe i uživajte u svakom događaju ili dešavanju.
foto: Person Wearing Blue Suit Jacket · Free Stock Photo Woman Doing Push-Ups · Free Stock Photoucentar.rs  !!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar