Noć u Gazi kada su živi zavideli mrtvima, Izrael demantuje kopneni napad!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Izraelske odbrambene snage uz pomoć aviona, helikoptera i drugih letilica, kao i tenkova i raznih artiljerijskih baterija masovno bombarduju severni deo Pojasa Gaze. Istovremeno, demantovana je vest da je počela i kopnena ofanziva izraelskih trupa.

Izraelska vojska pojasnila je da njene trupe nisu ušle u pojas Gaze kao što je ranije izjavila, optužujući za zabunu problem „interne komunikacije“, preneo je „Tajms of Izrael“.

Mediji su prethodno javili da je izraelska vojska saopštila da su kopnene snage započele napad na Pojas Gaze.

Vazdušni udari i dalje ne znače kopnenu invaziju, iako je reč o najvećoj seriji napada koje je do sada izveo Izrael tokom poslednjih sukoba.

Mediji Hamasa tvrde da je Izrael izveo više od 150 vazdušnih udara za samo nekoliko minuta, preneo je RTS.

U prethodna četiri dana u Gazi je poginulo najmanje 109 ljudi, uključujući 29 dece, rekli su palestinski medicinski zvaničnici. Samo u četvrtak u enklavi su poginula 52 Palestinca.

Sukobi su se intenzivirali uprkos naporima u posredovanju egipatskih pregovarača koji su lično razgovarali sa obe strane.

Sve u svemu kako je noćas bilo u zarađenom delu Gaze ponajbolje ilustruje relenica jednog vojnog zvaničnika da su živi zavideli mrtivma…

 
ucentar.rs  
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar