Sram Vas bilo, poslanici! SVI ostavke zbog izmeštanja Muzeja genocida!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Narodni poslanici u Skupštini Srbije iz Kragujevca Danijela Veljović, Goran Kovačević, Milan Urošević i Đorđe Kosanić ostaće upamćeni kao Kragujevčani koji su pogazili uspomenu na nacistički genocid 1941. i svojim glasovima dopustili da se Muzej žrtava genocida iz centralnog grada Šumadije i de fakto izmesti u Beograd- kaže se u saopštenju gradskog odbora Dveri.
-Ovu činjenicu posmatramo sa nevericom i gnušanjem. Osećamo sramotu, bes, stidimo se tužeg nestida. Ali osećamo i rešenost da ovakve predstavnike ma koje vlasti što pre pošaljemo u istoriju. Za kragujevačke narodne poslanike imamo samo jedno pitanje; da li se stidite pred precima i kako ćete u oči pogledati potomcima? SVI ostavke, momentalno, ako imate gram obraza i časti- kažu Dveri.
Poslednjih 30 godina svaka vlast zaslepljena je aferama, korupcijom i kriminalom, kaže se u saopštenju i naglašava „da u takvim okolnostima negativna selekcija ima svoj procvat, a busole vlasti zauzimaju marionete, bezlični ljudi, sitnošićardžije, polukriminalci“…
-Šta ste radili osim što ste dizali ruke da bi uzeli putne troškove i plate iz Republičkog parlamenta. Aman ljudi! Sele Vam simbol grada stradalnika, grada čija kuća teško da nije imala crni barjak u nacisitičkom genocidu. 21.oktobra 1941.godine  I vi sedite i ćutite. I ne obaveštavate Vaše Kragujevčane, da se to dogodilo- u šoku su Dveri.
Oni najavljuju i širu akciju. Pozvaće Kragujevčane na potpisivanje petice, Šetnju stida i oprosta oko zgrade Muzeja genocida i niz akcija.
-Ni po koju cenu ovo se ne sme dogoditi. Onda više ni mi ne postojimo. Blaženopočivši vladika Sava je povodom rušenja starog vojničkog groblja od strane komunista govorio „Mrtvi se teško svete“, ponavljajući često Bibliju. Ovakvi narodni poslanici su nam kao narodu osveta zbog nečinjenja i grehova. Ne pravimo iste istorijske greške- kaže se u Dverima.

ucentar.rs  foto UCENTAR
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROIDShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar