REVOLUCIJA: Ekološka kriptovaluta!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Eagle Network je prva krpitovaluta koja ne troši energetske resurse

Teško da postoji neka osoba na svetu koja nije čula za kriptovalute. Bitcoin, ethereum, dodge coin… Ono što je zajedničko svim postojećim kriptovalutama koje mogu da se rudare je da se za njihovo „rudarenje“ troše prirodni resursi.

Neke analize sa britanskog univerziteta Kembridž pokazuju da se na rudarenje bitkoina potroši električne energije kao i Argentina. Ovo je neophodno jer sam proces koji se kolokvijalno naziva „rudarenje“ se svodi na rešavanje vrlo komplikovanih matematičkih jednačina, koje zahtevaju i puno procesorske snage. Najčešće se koriste grafičke kartice i to na posebno sklopljenim računarima koji imaju i po više desetina ovih kartica. Sav taj hardver zahteva i mnogo električne energije, posebne klima uređaje i još dosta toga. Sva ta struja dolazi uglavnom iz klasičnih načina proizvodnje (ugljenična goriva) i time se neminovno utiče i na globalno zagrevanje.

Ovakvo tehničko rešenje nas dovodi do poremećaja na tržištu i postavljanje rudara u neravnopravan položaj. Neminovno se rudarenje seli u područja sa jeftinijom energijom. Takvi rudari imaju privilegovan položaj na tržištu jer im je rudarenje neuporedivo jeftinije.

Rešenje ovih problema se pojavilo u vidu Eagle Network projekta. Ceo projekat je usmeren na rudarenje ali putem mobilnog telefona. Pored toga, nije potrebno nikakvo tehničko znanje. Jednostavno se instalira aplikacija i jednom dnevno se uključi rudarenje (po isteku 24 časovnog ciklusa). Ovime Eagle Network potvrđujete da niste robot. Ovakav pristup obezbeđuje ravnopravniji položaj svim rudarima na mreži jer jedna osoba može da ima samo jedan nalog. Ovo će se obezbediti u kasnijoj fazi projekta uvođenjem KYC (Known Your Customer) sistema identifikacije.

 

Grupa entuzijasta sa prostora bivše Jugoslavije se potrudila da napravi sajt na našem jeziku gde imate sve relevantne informacije o ovom projektu, a to je: Eagle Network Balkan.

Trenutno je ovaj projekat u početnoj fazi (nešto preko pola milona korisnika) tako da je pravo vreme za uključivanje u mobilno rudarenje. Uostalom, nema potrebe za nikakvim finansijskim ulaganjima a od vas se očekuje samo da jednom dnevno pritisnete dugme za rudarenje. Nema razloga da se ne pokuša, zar ne?
ucentar.rs  foto promo
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar