„Čudno je da država ne brani svoju imovinu“- kaže Sindikat oružara posle Skupštine „Zastava oružja“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„Skupština društva Zastava oružje AD koja je održana 17.05.2021.godine nije prihvatila predlog zaposlenih koji je izneo zastupnik društvenog kapitala da se izvrši nova procena imovine koja je prošle godine urađena po nalogu Ministarstva odbrane zbog privatizacije kod proizvođača naoružanja i vojne opreme koji pripadaju grupaciji Odbrambene industrije Srbije, i preuzimanja vlasničkih prava na društvenom kapitalu fabrike Zastava oružje AD“- kaže se u saopštenju najveće reprezentatvine Sindikalne organizacije Zastava oružje.

-Procenom imovine su obuhvaćeni samo zemljište, objekti i oprema, i gde su u mnogim delovima vrednosti potcenjene, pa zaposleni i zastupnik društvenog kapitala i dalje smatraju da procena nije urađena objektivno. Zakazao je i unutrašnji nadzor jer je bilo brojnih propusta od strane nadležnih u fabrici za tu vrstu posla, što je u ukupnom zbiru rezultiralo jako niskom vrednošću jedne od najstarijih fabrika na Balkanu koja ove godine obeležava 168 godina rada i postojanja, a koja je bila najveći i najvažniji industrijski kapacitet i centar vojne industrije bivše Jugoslavije- kažu oružari i naglašavaju da „predlog da se izvrši nova procena imovine po definiciji fer vrednosti fabrike Zastava oružje nije podržana od članova Skupštine koji treba mnogo više da vode računa o državnoj imovini jer ih država za to i plaća“.
-Sednici Skupštine akcionara su prisustvovali predstavnik Vlade Republike Srbije – Ministarstva odbrane i član Gradskog veća za privredu grada Kragujevca koji u strukturi vlasništva zastupa 0,57% udela i koji prilikom diskusija zastupnika društvenog kapitala uvek ima negativne komentare. Deluje neverovatno da članovi Skupštine i članovi Nadzornog odbora koje delegira Ministarstvo odbrane nemaju potrebu da svojim delovanjem stanu u zaštitu državne imovine i fabričkih interesa, pa je zaista teško razumeti zaveru ćutanja i reakciju koja se iskazuje samo prilikom glasanja. Nadzorni odbor fabrike koji je prisustvovao sednici nije imao odgovor ni na jedno pitanje, iako je Nadzorni odbor organ koji je utvrdio procenu i koji je Skupštini trebalo da obrazloži razloge za tako niže usvojene vrednosti. Vreme pred nama će pokazati šta se krije iza obezvređivanja državne imovine fabrike Zastava oružje AD- kaže se u saopštenju Sindikalne organizacije Zastava Oružje.
ucentar.rs foto: ucentar.rs
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar