TUGA: Jovanini golubovi kao da je čekaju! Jedan je danas sleteo na grob… (video poruka oca)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Jovana je gajila posebnu ljubav prema životinjama. Bila je brižna prema napuštenim psima, mačkama…
„Gajila je sve… Zečeve, kornjače… Ljubav prema golubovima je nasledila od mene. Njena posvećenost je bila neverovatna, ponekad sam je prekoravao zbog toga“, kaže neutešni otac tragično nastradale devojke o čijoj smrti nadležni još uvek ne daju dovoljno informacija.
„Govorio sam joj da je devojčica, da ne mora sa mnom na golubarske utakmice. Nije me slušala, volela je ptice. Kad je malo porasla, kad je „uhvatio“ pubertet, tražila je da joj donesem omiljenog goluba do sobe, da se ne „blamira“ pred drugarima. Imam ptice ali je to izgubilo smisao, kad nema Jovane“, kaže Živorad Đorđević.
Na Jovanin grob danas je sleteo golub, kaže i dodaje da nije sujeveran ali…
„Nije hteo da ode. Bio je tu sve vreme dok smo bili na grobu mog deteta… Ne znam, ne znam šta da kažem…- priča Živorad i guši se od tufe, neverice… Opet govori i o poslednjoj fotografiji koju je njegova mezimica poslala…
Malo malo pa je slala ocu poruke, fotografije…
I onda ta poslednja fotogarafija…
Stigla je neposredno pred utapanje, mnogi kažu- ledi krv u žilama. Na njoj se vidi kristalno čista voda Gružanskog jezera, čamac kojim je otišla u smrt i jedna papuča. Kompozicija fotografije je u svakom slučaju neobična, Živorad u svom bolu pokušava da je odgonetne šta je bila poruka. Vidi se i daska sa koje je njegova mezimica otišla u smrt…Slučajnost šta li je, pita se naglas sam sa sebe.

poslednja foto koju je poslala Jovana..
Otac nastradale dvadesetogodišnje  nastavlja svoju borbu da se u ovoj tragediji rasvetle detalji koji su obavijeni svojevrsnim velom tajne. Kaže da je na razumevanje i pomoć naišao u kragujevačkom tužilaštvu gde su obećali da će učiniti sve kako bi se saznala istina.
„U omotu spisa nije bilo ničega osim zahteva za obdukciju. Zašto policija nije svoj posao uradila valjano i poslala svu dokumentaciju sa uviđaja nikome nije jasno. Danas sam razgovarao i sa glavnim ljudima u kragujevačkoj policiji. I oni su obećali da će sve da provere. I tužilaštvo i policija su već preduzeli korake, hvala im“, kaže za ucentar.rs , očajni otac, tražeći istinu i detalje o smrti svoje ćerke.


VIDEO: Otac devojke koja se utopila u jezeru Gruža kod Knića

Živorad Đorđević se u video poruci posebno zahvalio Dejanu Veljkoviću javnom tužiocu u Kragujevcu. Kaže da je u javnost izašao samo da bi se utvrdila istina o smrti njegovog deteta, i da bi se razjasnile neke nelogičnosti u istrazi.

Kaže kako „stvari pokreću sa mrtve tačke.“..
„Moje dete ništa ne može da vrati, ali istinu hoću da znam. Zbog nje!“- kaže Živorad čiju izjavu emitujemo kao što smo i najavili…
Poslušajte…
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar