KRAGUJEVAC konačno na sportskoj mapi Evrope!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Verovatno najuspešnija sezona u istoriji kragujevačkog sporta, tako bi ukratko glasio izveštaj o ovogodišnjoj sezoni SPD Radnički I zabeleženim vrhunskim rezultatima.
U svim sekcijama u muškom sportu su igrane završnice Kupa Srbije i svi klubovi su imali značajnu ulogu na pomenutim fajnal forovima.

Vaterpolisti su prvi klub iz Srbije koji je osvojio Jadransku ligu. Rukometašice igraju sezonu snova i na pragu su osvajanja titule prvaka države. Vaterpolisti igraju i finale plej-ofa protiv Novog Beograda i imaju lepu šansu da na maestralan način završe sezonu. Košarkasi su igrali značajnu ulogu u KLS i tek se očekuju dobre igre. Odbojkaši su tradicionalno igrali na visokom nivou, i pored finala Kupa imali su značajnu ulogu u završnici plej- ofa.

I kragujevački rukometaši su igrali fajnal for Kupa Srbije. U debitantskoj sezoni, u prvenstvu su izborili plasman u plej of i igraju vrhunsku sezonu.
-Kragujevac treba da bude ponosan što će sledeće sezone imati svoje predstavnike u čak tri sporta u evropskim takmičenjima. To je značajno sa višestrukog aspekta a primaran je sportski jer decu odvajamo od ulice i selimo ih na sportske terene. Tu je i finansijski aspekt jer statistika je pokazala da mnoge privredne grane od ugostiteljstva do turizma beleže rast u svojim prihodima. I na kraju Kragujevac vraća oreol sportskog grada što je oduvek i bio do perioda od pre par godina kada su gotovo svi sportski klubovi pogašeni ili dovedeni do bankrota-kaže Bojan Ilić, direktor SPD.
Naravno, šlag na tortu sa markentiškog aspekta dali su i fudbaleri koji su se plasirali u Super ligu.


ucentar.rs foto FB
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar