do kraja maja u Kragujevcu i Šumadiji „varljivo proleleće“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Proleće će i sutra biti varljivo, malo pljuskova, malo sunca. Najmanje padavina na severu i severozapadu, gde se kiša očekuje tek noću. Temperatura u Kragujevcu i Šumadiji ujutru od 12, tokom dana do 23 stepeni uz lokalne pljuskove. Tipično majsko vreme, zadržaće se do kraja meseca. Neki neboderi će sutra biti u oblaku, a neke terase obasjane suncem.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda evo kakvo nas vreme očekuje:

rognoza vremena, upozorenje i verovatoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

27.05.2021. Četvrtak: Promenljivo oblačno uz smenu sunčanih intervala i pljuskova kiše sa grmljavinom. U toku dana suvo vreme će se zadržati samo na severu i severozapadu Srbije, gde se kiša očekuje tek u toku noći. Vetar slab, promenljiv, uveče i u toku noći u pojačanju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 15, najviša od 20 do 25 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa  količinom padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 90%.

28.05.2021. Petak: Umereno do potpuno oblačno i malo svežije, povremeno uz kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, severozapadni. Sredinom dana u Vojvodini, a do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina. Najniža temperatura od 12 do 15, najviša od 17 do 21 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa  količinom padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 90%.

29.05.2021. Subota: Promenljivo oblačno i suvo, sa više sunčanih intervala. Vetar slab i umeren, severozapadni i zapadni, posle podne povremeno i jak, severnih pravaca. Najniža temperatura od 8 do 14, najviša od 19 do 23 stepeni

30.05.2021. Nedelja: Promenljivo oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv, posle podne u skretanju na severni i u pojačanju.  Najniža temperatura od 8 do 13, najviša od 18 do 22 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 31.05.2021. do 04.06.2021.)
Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Dnevna temperatura ispod i oko proseka. ucentar.rs foto 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROID
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar